Expotip: De donkere kamer van Hermans

Wist je dat Willem Frederik Hermans ook fotografeerde? Nederland Leest De expositie is in het leven geroepen naar aanleiding van de grote bibliotheek

Lees ook

Wist je dat Willem Frederik Hermans ook fotografeerde? Markeer in je agenda: de permanente tentoonstelling De Donkere Kamer van Hermans, met het werk van de ietwat verlegen, maar getalenteerde fotograaf Hermans. Hoewel hij in de jaren ’50 succesvol aan het werk ging met een camera, bleef schrijven altijd de liefde van zijn leven. Een bijzondere combinatie die voor een unieke tentoonstelling zorgt.  In De donkere kamer van Hermans vind je een hoogwaardige selectie van zijn geschoten beelden. Tijdens zijn serieuze poging tot fotograaf ging hij zelfs in de leer bij arts-fotograaf Nico Jesse, bekend van het fotoboek Vrouwen in Parijs (1954). Je ziet zesentwintig foto’s, maar leert ook meer over zijn geschiedenis via aantekeningenboekjes, contactvellen en boeken. Je mag even ongegeneerd snuffelen in het brein van een ware creatieveling.

Nederland Leest
De expositie is in het leven geroepen naar aanleiding van de grote bibliotheekcampagne Nederland Leest. Dit jaar staat het boek De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans centraal. (Leden van de bibliotheek krijgen dit boek gratis in de bibliotheek.) Tip! Op vertoon van deze pocket in het Nederlands Fotomuseum ontvang je een gratis tweede toegangskaartje voor de expo.

De donkere kamer van Hermans
Locatie: Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam
Datum: 9 nov t/m 13 jan 2013

Fotocredit
Foto 1: Lezende invalide, Parijs 1957, Willem Frederik Hermans, Collectie Letterkundig Museum, Den Haag
Foto 2: Motorduivel, Parijs 1957, Willem Frederik Hermans, Collectie Letterkundig Museum, Den Haag

Laatste nieuws

Zie ook