Beauty: health trends

In de zomer zien we er graag fris, fit en vitaal uit.

Lees ook

In de zomer zien we er graag fris, fit en vitaal uit. Maar wie denkt dat schoonheid uit een potje komt heeft het mis. Wie mooi wilt zijn moet namelijk ook gezond eten en drinken. Marie Claire spot de laatste trends op health gebied: de kokosnoot, nutraceuticals en de opkomst van raw food.

TREND 1: DE KOKOSNOOT
Kokosolie of kokosvet is een echte superheld uit de natuur. Het versnelt de stofwisseling dus helpt bij afslanken, is goed voor je lever, je huid en nog veel meer. Door alleen twee theelepels kokosvet aan je dagelijkse voeding toe te voegen, kun je overtollige kilo’s kwijtraken en je weerstand verhogen. Kokosolie kent geen bijwerkingen en is 100% natuurlijk.

Waar?
In natuurwinkels en biologische markten vind je een grote collectie kokosproducten:
van poeder, sap en melk tot druppels, olie en boter. Marqt (in Amsterdam, Haarlem en Den Haag) verkoopt Vita Coco, een biologisch kokossapje. Your Health Store verkoopt Royal green cocos vet om in te bakken.

TREND 2: NUTRACEUTICALS
Voedingssupplementen die zich van binnenuit specifiek richten op een mooiere huid en lichaam. Je combineert ze met cosmeceuticals: crèmes en serums die de huid van buitenaf voeden en beschermen.

1. Intelligent Nutrients Intellimune Oil en Tablets: plantaardige oliën en zaden die rijk zijn aan antioxidanten en omega-6 en omega-9.
2. Functionalab Opti-Tan: betacaroteen, luteine, lycopeen en vitamine C en E zorgen ervoor dat je huid mooier bruint van binnenuit. Tegelijkertijd beschermt dit supplement tegen verbranding, zonschade en zongevoeligheid.
3. Inneov tegen cellulaire veroudering: Nestlé en L’Oréal bundelden hun kunde en research voor deze supplementen, die de huid van binnenuit vitaliseren.
4. Oolaboo heeft een Ageless Program, dat naast crème en peeling ook voedingssupplementen bevat die de aanmaak van collageen van binnen en buiten stimuleren.

TREND 3: RAW FOOD
Bij Raw Food mogen de ingrediënten wel degelijk verwarmd worden al is het maar tot rond lichaamstemperatuur. Zodra voedsel boven de veertig graden wordt verhit, verliest het al zijn natuurlijke vitaminen en enzymen, zo is de theorie van raw food-adepten.

Waar?
In het Superfood Cafe in Amsterdam vind je goede sappen en smoothies en lekkere raw food-snacks, hartig en zoet.  Voor een goede raw food-maaltijd kun je aanschuiven bij Energieregie op de Overtoom 409 in Amsterdam. Klinkt niet sexy, maar is het
wel. En bij Unlimited Health in de Amsterdamse Van Ostadestraat 234 kun je beautyproducten en kant-en-klare raw food-maaltijden kopen.

Nog meer inspiratie nodig kijk dan op kokoswater.info, vitaminestore.nl en voor meer adressen (ook in het buitenland) op happycow.net.

Laatste nieuws

Zie ook