Londen: zomerhotspots 2012

We gingen al graag naar Londen, maar nu is er nog meer reden om nog een stedentrip naar deze briljante stad te boeken. SHOREDITCH The new place to be

Lees ook

We gingen al graag naar Londen, maar nu is er nog meer reden om nog een stedentrip naar deze briljante stad te boeken. Want het is bijna zover: de Olympische Spelen. Wij zetten de hotspots op een rij.

SHOREDITCH
The new place to be. Deze wijk ligt in Londen’s East End en is vooral bekend om z’n arty vibe. Wat vinden we er?

Spitalfields Retromarkt
De drukbezochte zondagen kun je beter vermijden. Ga op donderdag, dan is Spitalfields Market een walhalla van vintage fashion en (antiek) design. Galajurken, militaire jassen en petticoats, maar ook tweedehands boeken, koffers en platen.
Bacon Street
Een zijstraat van Brick Lane is het hippe Bacon Street. Hier zit het Vintage Emporium Café waar je een goede English cup of tea drinkt. Sluit de dag af in stijl en drink een gin tonic met de locals in de hipsterbar Commercial Tavern in Commercial Street.

MAYFAIR
De volgende stop na artistiek Shoreditch is de chique wijk May Fair.

Grays Antiques
Hulde aan deze overdekte antiekmarkt. Je kunt hier uren rond snuffelen russen het zilver, verlovingsringen, Delfts Blauw, Chinees porselein en vintage kleding.
Vintage Modes
Deze shop in de kelder van Grays Mews is een schatkamer vol prachtige jurken, handtassen en sieraden uit de jaren 20 tot 80. Met een beetje geluk en vakkundig zoekwerk tik je hier een origineel Pucci- of Pradastuk op de kop.

MEER MEER MEER
Slapen doe je in het Blakes Hotel, een cocktail bestel je in The Hoxton Pony (doe er ook een dansje) en eet een biologische pizza in het shabby-chic cafeetje Story Deli. Maak ook even een stop bij Serpentine Gallery, want daar exposeert Yoko Ono haar kunstwerken.

Check festival.london2012.com voor alle evenementen rondom de Olympische Spelen.

Laatste nieuws

Zie ook