Toostend naar de top

Hoeveel kerst-, nieuwsjaars-, en andere werkborrels staan er in jouw agenda? 1) Als je de volgende Gordon Gekko wil worden, zul je een netwerk moeten

Toostend naar de top

Hoeveel kerst-, nieuwsjaars-, en andere werkborrels staan er in jouw agenda? Ze zijn belangrijk om naartoe te gaan, maar hoe doe je er je voordeel mee? De dames van de blog ZoZuidas geven 5 tips.

1) Als je de volgende Gordon Gekko wil worden, zul je een netwerk moeten bouwen. Bovendien is de borrel ook het moment waarop je je baas informeel kunt spreken.

2) Kies je borrels dus tactisch. Ga naar die met de hoogste opkomst en drink daar een of twee drankjes.

3) Vanwege de vaak subjectieve beoordelingsmechanismen is een borrel hét moment om te shinen. Als jouw collega gezellig dat biertje drinkt met je baas en jij niet, dan weten wij wel wie die promotie krijgt.

4) Dronken worden Ja/Nee? Zolang je er voor zorgt dat jij je in dezelfde staat bevindt als de rest van het drinkgezelschap is er niks aan de hand. Niet doen: Beyoncé imitatie op de borreltafel, terwijl je collega's met een colaatje om je heen staan.

5) Mocht je per ongeluk zoveel drinken dat je er misselijk van wordt, ruim het dan zelf op. Eventueel samen met het barpersoneel, die je natuurlijk bedankt met een vette fooi. Afkopen die schaamte.

 Lees er meer over in Marie Claire januari.

Volg nu @MCcareer voor slimme ins & outs rondom werk en carrière maken