Weekendtip: The Dutch Way of Fashion

The Dutch Way of Fashion gaat over drie jonge modeontwerpers die hun plek in de internationale modewereld proberen te veroveren. Jonathan Christophe

Lees ook


The Dutch Way of Fashion
gaat over drie jonge modeontwerpers die hun plek in de internationale modewereld proberen te veroveren. Zaterdagavond op televisie!

Regisseuse Karen Al is het brein achter deze interessante documentaire. Haar belangrijkset vraag: wat drijft de jonge ontwerpers?

Jonathan Christopher Hofwegen gaat dit jaar afstuderen, maar nog voordat hij daaraan kan beginnen wordt hij door Marc Jacobs himself uitgenodigd om mee te doen aan de Designer for Tomorrow Contest tijdens fashionweek Berlijn. Deze kans grijpt hij natuurlijk, en het blijkt een belangrijke start voor zijn carrière.

Monique van Heist heeft al een tijdje een eigen label. Met Hellofashion heeft ze bewust gekozen voor kleding die langer mee moet dan één seizoen. Dat betekent: vakmanschap en duurzaamheid. Trends probeert ze te ontwijken en dus maakte ze een collectie die bestaat uit vaste items. Waar ze wel regelmatig een new item aan toevoegt.

Een andere dame is Olga Lange die al een paar mooie ervaringen op haar CV heeft staan. Na een internship bij Viktor & Rolf werkt ze nu voor het hoofdkantoor van H&M in Stockholm. Daar ontwerpt ze kleding.

The Dutch Way of Fashion is te zien op zaterdag 19 november om 20:55 op Ned3.

Laatste nieuws

Zie ook