Filmtip: IDFA

Het IDFA start vandaag alweer voor de 24e keer en daarom zetten wij voor jou twee top documentaires op een rij. Becoming Bert Stern Bert Stern is e

Lees ook

Het IDFA start vandaag alweer voor de 24e keer en daarom zetten wij voor jou twee top documentaires op een rij.

Becoming Bert Stern
Bert Stern is een wereldberoemde fotograaf die Liz Taylor, Madonna en Scarlett Johansson allemaal voor zijn camera heeft gehad. “De liefde bedrijven en foto’s maken waren in mijn hoofd nauw met elkaar verbonden als het om vrouwen ging,” aldus Bert Stern. Toch staat hij vooral bekend om de portretten die hij  maakte van Marilyn Monroe. Denk aan de bekende foto van Marilyn met de hartjesbril voor de filmposter van de film Lolita. Al met al, een biografie over een man die de vrouwelijke schoonheid aanbad.

Chanel Aubazine – Paris
Een film over het leven van Chanel in vijf thema’s: origin, abstraction, invisibility, imaginary en liberty. De reis begon in het weeshuis waar ze tussen haar elfde en eenentwintigste woonde en liep door toen ze in haar appartement in Parijs begon te werken. Juist deze twee totaal verschillende plekken onthullen waar de Chanel symbolen vandaan komen. Bijzonder aan deze docu is dat het is gemaakt met de pinholtechniek. Lees: in plaats van een lens wordt er een klein gaatje gebruikt. Een must-see over deze Franse modeontwerpster.

Laatste nieuws

Zie ook