Expo: Mode ? Kunst

Expo: Mode ? Kunst

De Mondriaanjurkjes van Yves Saint Laurent uit 1965 zijn er een goed voorbeeld van: de liefdesrelatie die mode en kunst al eeuwenlang onderhouden. In Gemeentemuseum Den Haag kun je nu een prachtige expositie over de relatie tussen kunst en mode zien.

Beeldende kunst is een grote inspiratiebron voor ontwerpers, maar andersom is mode ook een belangrijk expressiemiddel voor kunst. Denk maar eens aan de gesigneerde stoffen die kunstenaar Karel Appel in de jaren 50 maakte. Het Gemeentemuseum in Den Haag laat in de tentoonstelling Mode ? Kunst de liefdesbaby’s van beeldend kunstenaars en modeontwerpers als Givenchy, Liberty’s en Sonia Delaunay zien.

Mode ? kunst, een affaire is 3 sept t/m 8 januari te zien. Klik hier voor meer info.

Ps. Koop het fotoboek van AliqueNa het succes van Haute Couture Voici Paris (2010) is er weer een nieuw vormgegeven modeboek van fotografe Alique dat op de expo te koop is. Ze maakte een portretserie van bekende Nederlandse vrouwen bij wie mode en kunst hand in hand gaan.

Saskia de Brauw: topmodel en kunstenares. Draagt een vintage jurk van PS, eigen sieraden uit Oceanië. Papierkunst: Barbara Berends, Thomas Eurlings en Saskia de Brauw.

Ps. 2 Ga ook naar de workshop Pasklare Kunst!Zin in nog meer mode en kunst? Als je een bezoekje brengt aan Mode ? Kunst, een affaire, krijg je twintig euro korting op het basisbedrag van € 185,- voor 8 personen bij de workshop Pasklare Kunst van Couturage.