Cultuurtip: Arnhem Mode Biënnale

Voor ons modemeisjes is Arnhem deze maand the place to be. 1.   2.   3. Klik

Lees ook

Voor ons modemeisjes is Arnhem deze maand the place to be. Van een expositie over Prada, Rodarte en Maison Martin Margiela tot modeshows van de nieuwe generatie Viktor & Rolfs: op de Arnhem Mode Biënnale komt de hele fashionwereld voor even samen. Onze persoonlijke top 3:

1. Hoofdtentoonstelling Amber, waar aan de hand van stukken van o.a. Prada, Damir Doma en A.F. Vandevorst duidelijk wordt waarom mode meer is dan alleen kleding. In de immense Akzo Nobelhallen geven dé designers een kijkje in hun wereld. Genoeg inspiratie voor het nieuwe modeseizoen. 
 
2. De Biënnale shoppingroute leidt langs alle high fashion boetieks in Arnhem, én wie weet ook naar jouw musthave zomerjurk. Platte schoenen aan en wandelen langs mooie winkels met jong ontwerptalent, designshop Arnhem Coming Soon, Humanoid en Super Duper. 
 
3. Expo Get Real/Real Self in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem: een driedimensionaal modemagazine over het ontstaan van bekende kledingstukken als het T-shirt, de parka en de broek. Toch leuk om wat meer te weten over ons dagelijks goed.

Klik hier voor het volledige programma van de Arnhem Mode Biënnale.

Beeld: Autumn de Wilde

Laatste nieuws

Zie ook