Zo groeien je nagels een stuk sneller, zonder af te breken

Een paar fijne tips.

Het verzorgen van je nagels is een stuk ingewikkelder dan je denkt. Hoe gezond je nagels zijn, is vaak niet aan de buitenkant te zien. Maar wij hebben misschien dé manier gevonden om je nagels sneller te laten groeien

Gebruik olie 

Lees ook: 7 Trucjes om je haar sneller te laten groeien 

Het gebruik van olie voor je huid en haar zit waarschijnlijk al in je dagelijkse beautyroutine. Maar gebruik je deze magische elixer ook al voor je nagels? Investeer in een goede nagelriemolie om je nagels een boost te geven. 

Vijlen

Om ervoor te zorgen dat je nagels niet gaan splijten, kan het helpen om te investeren in een kristallen nagelvijl. Ze sealen de nagel terwijl je vijlt. Zo ontstaan er dus geen kleine scheurtjes! 

De manier waarop je vijlt is trouwens ook een belangrijk onderdeel van je nagelverzorging. Om je nagels zo min mogelijk te ‘belasten’ probeer dan één kant op te vijlen. Enne, het knippen van je nagels is een echte no-go. Althans, als je ze graag lang en gezond wilt laten groeien. Bij het knippen breek je als het ware je nagels. 

Draag handschoenen 

Nagels worden zachter en hebben een grotere kans om te breken wanneer ze aan water worden blootgesteld. Draag handschoenen wanneer je de afwas doet, de badkamer schoonmaakt of een ander huishoudelijk klusje doet waarbij je handen in contact komen met water. 

Hydrateer je handen 

Een van de grootste oorzaken voor het splijten van je nagels is een gebrek aan vocht. Vooral na het wassen en drogen van je handen. Een fijne handcrème doet de truc om je handen én nagels te hydrateren. 

Manicure 

Een manicure is een leuke manier om te ontspannen en je nagels er goed uit te laten zien. Maar ze zijn ook zeer gunstig voor de gezondheid van je nagels en handen. Alle technieken die ze gebruiken, zullen je nagels zacht houden. Enne, dit zorgt er voor dat ze niet zullen afbreken tijdens het groeien. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Oleg Ivanov

Laatste nieuws