Met deze simpele stappen ben je in no-time van je griep af

Wees je verkoudheid te slim af.

Als je verkouden bent, kun je maar aan twee dingen denken: hoe slecht je je voelt en hoe snel je beter wordt. Voordat je druk op zoek gaat naar effectieve verkoudheidsmiddelen, zijn deze 8 tips zeker het proberen waard.

Geef je lichaam een boost

Naast de bekende tips: neem rust en hydrateer genoeg, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je lichaam weer een boost te geven. Deze simpele trucjes kunnen je helpen om je immuunsysteem te versterken, maar ook om de infectie te bestrijden. 

Lees ook: Met deze truc werkt jouw deodorant wél 24-uurs

1. Probeer acupunctuur

Om over een verkoudheid heen te komen, kan het helpen om dingen te doen om je immuunsysteem te versterken, zodat je lichaam de infectie kan bestrijden. Een interessante manier om dat te doen is door middel van acupunctuur.  Door acupunctuur denkt het lichaam dat het ‘gewond’ is geraakt en verhoogt het de productie van witte bloedcellen.

2. Zweet het uit

Als je een verkoudheid voelt aankomen, kun je proberen om het “uit te zweten”.  Trek een warme trui en dikke sokken aan en wikkel jezelf in een warme deken. Ook kan het drinken van warme dranken en het eten van gekruid eten hier goed bij helpen. Bij een hoge lichaamstemperatuur is het voor bacteriën en virussen moeilijk om te functioneren. Waardoor het immuunsysteem de infectie makkelijker kan bestrijden.

3. Knoflook

Verhoog je inname van knoflook. Knoflook zorgt voor de vermenigvuldiging van witte bloedcellen. Het eten van knoflook stimuleert je afweersysteem en helpt bij het aanmaken van antilichamen om het virus te bestrijden.

4. Uien

Uien hebben dezelfde krachtige anti-microbiële eigenschappen als knoflook. Uien en knoflook zijn natuurlijk niet dé oplossing voor verkoudheid en griep. Maar ze hebben wel verschillende gezondheidsvoordelen en kunnen het immuunsysteem helpen versterken.

5. Gember

Wil je snel van je hoofdpijn of spierpijn af? Pak dan wat gember en voeg het toe aan je eten of aan je thee. Dit zou ontstekingsremmend werken. Zo kan het verstoppingen verhelpen, de productie van cytokinen – die pijn en zwelling kunnen veroorzaken – remmen en zelfs helpen de rillingen van koorts te verlichten.

6. Vitamine pillen

Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine C een effectieve immuunversterker is en dat het de verkoudheidsverschijnselen vermindert. In combinatie met zink zullen je witte bloedcellen verhogen om de infectie te bestrijden en mogelijk zelfs de lengte van je verkoudheid verkorten.

7. Luchtbevochtiger 

Als je holtes helemaal vol zitten, zet dan zo snel mogelijk een luchtbevochtiger aan en probeer te rusten. Het voegt vocht toe aan de lucht, wat de verstopping vermindert en je keel én neus kalmeert. Plaats er een naast je bed en je zult merken dat je veel makkelijker kunt slapen en ademen.

8. Verminder stress

Je kunt weer beter worden, door je lichaam te geven wat het nodig heeft om het virus te bestrijden. De beste manier om de lengte van een verkoudheid te verminderen is door je immuunsysteem rust te geven. Vermijd stress, let op je voeding en slaap genoeg. Goede selfcare is de beste manier om snel weer helemaal happy & healthy te zijn. 

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws