Bewezen: bloemen in huis vermindert stress

Het vrolijkt je altijd op.

Lees ook

Iemand een hart onder de riem steken of gewoon opvrolijken met een lief bloemetje? Wij zeggen: doen! Waarom? Onderzoek wijst uit dat een bloemetje wel degelijk iets kan doen met een persoon.

Onderzoek 

Waar het niet alleen mooi de kamer siert, doen een paar vrolijke stengels ook nog eens iets voor de mens, dit blijkt uit een onderzoek van American Society for Horticulture Science. Aan het onderzoek werkten 90 (mannen en vrouwen) revaliderende patiënten mee. De ene helft van de testpersonen kreeg een kamer vol met bloemen en planten, de andere helft kreeg een ‘kale’ kamer.

Wat bleek? Aan het einde van het onderzoek waren de patiënten met de kamer vol met bloemen minder gestrest en hadden zij minder pijn. Ook waren zij meer tevreden over hun verblijf.


Lees ook: Bewezen: een rommelende maag zorgt ervoor dat je minder helder nadenkt 

Rozen

Ook een onderzoek van Complementary Therapies In Medicine bevestigt de bevinding. Dit onderzoek gaf vrouwelijke studenten een vaas met rozen om hun slaapkamer mee op te vrolijken. Uitkomst was dat de testpersonen zich meer ontspannen voelden en meer uitgerust waren.

Kinderen

Het onderzoeksteam van American Society for Horticulture Science onderzocht al eerder de relatie tussen mens en bloemen. Hieruit bleek dat wanneer je kinderen (basisschoolkinderen) met bloemen laat werken/knutselen, dit voor stressvermindering van je kind zorgt. Tip voor een opkomend kinderfeestje?

Bron: Beau Monde | Beeld: Valentine’s Day

Laatste nieuws

Zie ook