Wat je blijkbaar nooit tegen je partner moet zeggen

Oeps.

Lees ook

Je hebt soms van die momenten dat je het liefst je partner achter het behang wil plakken. We’ve all been there. En dan kan het nog wel eens voorkomen dat er per ongeluk iets uitfloept wat je helemaal niet had willen zeggen. En nou schijnen er drie dingen te zijn die je beter nooit tegen je partner kunt zeggen, althans volgens een psycholoog. 

1. Als je écht van mij houdt, dan…

Dit is emotionele chantage en het kan ervoor zorgen dat jullie in een pingpong wedstrijd terecht komen. Uiteindelijk maken jullie het alleen maar erger en dat wil je niet. Wat je beter kunt zeggen? Vraag wat je partner ervan weerhoudt om dat ene ding te doen.

Lees ook: 5 Tekenen dat je in een gezonde relatie zit

2. Waarom is het niet meer zoals vroeger tussen ons?

Liefde verandert in de loop van de tijd. Het is niet realistisch om te hopen dat de relatie weer zoals vroeger wordt. Jullie veranderen en groeien als het goed is ook samen. Dit zorgt voor verandering. Wat je beter kunt vragen? ‘Ik zou graag willen dat je X doet, zoals je dat vroeger deed’.

3. Je bent net als je moeder/vader

Niet alleen is dit een oneerlijke defensieve reactie, het is ook een aanval op een familielid van je partner. Discuseer en ruzie, maar houd je argumenten netjes. En vermijd bovenstaande om te voorkomen dat je permanente schade aanricht, terwijl je op dat moment (zeer waarschijnlijk) last hebt van een slecht humeur. Zonde om je relatie daarvoor op het spel te zetten. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Break-Up

Laatste nieuws

Zie ook