Dit is de meest populaire dag om gedumpt te worden

Ouch.

Het is nog ver weg, maar aankomende valentijn kun je beter zo kort mogelijk van tevoren een cadeautje kopen voor je partner. Blijkbaar is 7 februari de meest populaire dag van het jaar om iemand te dumpen. Ouch! 

Valentijn

Het is geen toeval dat deze datum slechts een week voor Valentijnsdag valt. Dit zou komen door de druk die op koppels wordt uitgevoerd. Hierdoor zouden ze worden ‘gedwongen’ om na te denken over hun relatie.

Lees ook: Wat je blijkbaar nooit tegen je partner moet zeggen

Break-up

Er werd een onderzoek opgesteld om hier meer over te weten te komen. 30% van de 1.500 leden die deelnamen, gaven toe dat ze het slechts een week voor Valentijnsdag het uitmaakte met hun partner. De redenen hiervoor zijn veelzeggend.

Maar waarom?

80% realiseerde dat ze niet meer van hun partner hielden en dat ze zich te schuldig zouden voelden om zo’n ‘romantische’ dag met hen door te brengen (wetende dat ze die gevoelens niet meer hebben). Daarnaast gaf 57% ‘angst voor een aanzoek’ aan als een belangrijke reden. Oftewel: angst voor het ontvangen van een huwelijksaanzoek of zich onder druk gezet voelen om een aanzoek te doen waar ze nog niet klaar voor zijn.

Uiteindelijk is het dus een combinatie van angst, medelijden en schuldgevoelens die het veroorzaken. Tsja, is deze ietwat commerciële dag dan echt de aanstichter? Wij betwijfelen het, maar onderzoek toont anders aan. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Legally Blonde

Laatste nieuws