Dit lichaamsdeel vinden vrouwen blijkbaar het aantrekkelijkst bij een man

Aha.

Dit lichaamsdeel vinden vrouwen blijkbaar het aantrekkelijkst bij een man

Over smaak valt niet te twisten maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen het meest aangetrokken zijn tot mannen met gespierde armen en een afgetrainde borstkas.

Onderzoek

Onderzoekers van de Griffith University in Queensland, Australië, lieten een groep van 160 vrouwen foto's zien van shirtloze mannen met een bedekt gezicht en vroegen hen een beoordeling te geven van hun aantrekkelijkheid. 

 De geschatte fysieke kracht was de grootste factor, goed voor meer dan 70% van de aantrekkingskracht van mannen. Dit cijfer steeg tot 80% wanneer de man lang was.

Lees ook: Dit symptoom moet je nooit negeren na de sex

Reptielenbrein

Wetenschappers denken dat dit komt door ons reptielenbrein. Het kleinste en oudste deel van onze hersenen. Het is gebrand op maar één ding: overleven. Dit deel van je brein denkt niet na en onthoudt ook niets, het reageert instinctief en automatisch. Dit deel is dan ook verantwoordelijk voor voortbestaan en voortplanting. 

Jagen 

Je reptielenbrein kijkt alleen naar de gezondheid van een man. Is hij een goede kandidaat om mee voort te planten? Goed kunnen jagen en vechten is cruciaal. Een afgetrainde en lange man wordt door dat stukje brein gezien als een alfa-mannetje. Waardoor vrouwen sneller tot hem aangetrokken zullen zijn.

Lifestyle
  • Marie Claire UK
  • Magic Mike