De 6 fases die je doorloopt na het zien van je ex op een datingapp

Huilen of lachen?
De 6 fases die je doorloopt na het zien van je ex op een datingapp

Het is iets dat ons allemaal kan overkomen, je ex tegenkomen op een datingapp. Het is pijnlijk en ontzettend ongemakkelijk. Grote kans dat je na deze ondervinding de volgende 6 fases doorgaat.

Reactie

Je reactie hangt af van hoe recent de breuk is, evenals wat er tussen jullie is gebeurd. Als het nog erg vers is, dan is er een kans dat je er toch wel even mee kan zitten. Maar als je een beetje verder in het proces zit, kan het een van de grappigste dingen zijn die je kan overkomen. 

Lees ook: Dit is waarom je eetlust verminderd na een break-up

1. Lachen en tranen

Het kan gebeuren dat het nog allemaal erg gevoelig ligt, in dat geval hoef je je ook absoluut niet te schamen voor die emoties. Je mag je er heus wel even rot over voelen. Onthoud wel dat ook jij weer verder moet met je leven, en dat uiteindelijk alles weer op z'n pootjes terecht komt. 

Als het al wat langer geleden is, kan het enorm grappig zijn om je ex op deze manier te zien. Hoe dan ook, neem het allemaal niet te serieus. Het is je ex voor een reden. 

2. Zorgvuldig onderzoek van de foto's en bio

Is dat jouw kat op de foto? Is deze foto genomen voordat jullie uit elkaar gingen? Is dat een nieuw kapsel? Of, persoonlijk ons favoriet, zijn dat professionele foto's?!

Ook hun bio kan interessant zijn. Wees voorbereid op het ergste. Er is een grote kans dat ze op zoek zijn naar alles wat jullie niet hadden in de relatie. Jullie zijn nu allebei verschillende mensen en hebben dus ook andere wensen als het gaat om een toekomstige partner. Probeer je er dus niks van aan te trekken.

3. Met je BFF's bespreken

Ze hebben waarschijnlijk heel vaak naar je 'gezeik 'moeten luisteren over dit specifieke individu. Zoals een gezamenlijk online abonnement waar je gewoon niet vanaf komt. Laat ze nu dus ook mee genieten met dit ongelukkige toeval.

4. Rechts of links swipen

Een match krijgen met iemand waarmee je de dingen hebt beëindigd is een slecht idee, wat de situatie ook is. Vergeet niet dat je het om een (waarschijnlijk) goede redenen hebt uitgemaakt. Het beste is dus om naar links te swipen en je niet meer druk te maken over diegene. 

5. Plotseling beseffen ze dat ze jou ook gezien hebben

Dit is een realiteit die je moet erkennen. Ergens gaat je ex waarschijnlijk precies hetzelfde proces door als jij. En je kunt in de positie verkeren dat je spijt hebt van die slechte foto's waarvan je dacht dat ze je grappige kant zouden laten zien, of het feit dat je een trui draagt van je ex die je nooit hebt teruggegeven. 

6. Move on

Het is gebeurd en je kan er niks aan veranderen. Het is nu weer tijd om verder te gaan met je leven en  dit incident achter je laten. Schud het af, ga verder en gebruik die app om te krijgen wat je zoekt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f083e8b838b6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });