Waarom je je gezicht niet onder de douche moet reinigen 

Helaas is het niet zo efficiënt als je hoopte.

gezicht reinigen onder de douche

Of je nu snel doucht of gaat voor de full shower – zo een waarbij je je haar uitgebreid wast, je lichaam scrubt en eventueel ongewenst lichaamshaar wegscheert – je houdt vrijwel altijd je gezicht onder de warme douchestraal. Maar nu blijkt dat laatste een serieuze skincare fout te zijn...

Verkeerde temperatuur

Het lijkt misschien een goede gewoonte om je gezicht onder de douche te wassen, maar het tegendeel blijkt waar, zo stelt huidexpert Jasmina Vico. En dat heeft er simpelweg mee te maken dat de watertemperatuur niet het allerbeste voor je gezicht is.

“Hoe verleidelijk een lange, warme douche in de winter ook is, het kan schadelijk zijn voor de huid en roodheid en prikkelbaarheid veroorzaken”, legt Vico uit. And that’s not all. Heet water droogt ook je huid uit en dat kan op z’n beurt ook weer ontstekingen veroorzaken. “Om die redenen moet je je gezicht altijd met lauw water wassen”, concludeert de huidexpert.

Drogere of vettere huid

Met name mensen die al een droge huid hebben, moeten proberen de verleiding te weerstaan om hun gelaat onder de douche te reinigen. Het hete water droogt je huid dan nog verder uit en het kan de huid ontdoen van de natuurlijke en essentiële oliën. Heb je een van nature oily skin? Ook dan kun je je gezicht beter op een ander moment reinigen. Het hete water kan namelijk dan als gevolg hebben dat je huid juist vetter wordt.

Beauty
  • Stylist
  • iStock