Dit is dé hack om je douche weer stralend schoon te krijgen

Douchedeuren en douchegordijnen worden weer stralend schoon!

douche schoonmaken

Het schoonmaken van de badkamer is een taakje dat we vaak liever wat voor ons uitstellen. Het kan namelijk behoorlijk wat schrobwerk kosten om de douche weer spic en span te krijgen. Ben je liever lui dan moe en zit je er niet op te wachten om de hele badkamer te moeten boenen? Geen probleem, gebruik gewoon een vaatwastablet! Dit is hoe je dat doet.

Badkamer schoonmaken

Het meest frustrerende aan schoonmaken is wanneer het harde boenen niet beloond wordt met een glanzend resultaat. Op de een of andere manier blijven er altijd nog zeep- of andere resten achter op bijvoorbeeld de glazen douchewand of in het douchegordijn. Maar hoe krijg je deze nu eigenlijk wél het beste schoon? Een vaatwastablet is hét geheim!

Zeep- en kalkresten

Heb je ooit geprobeerd je douche schoon te maken? We mogen hopen dat je deze vraag met ‘ja’ kun beantwoorden. Dan weet je ook hoe moeilijk het soms kan zijn om alle zeepresten en kalkaanslag in de douche te verwijderen. Of je nu een glazen douchedeur of een douchegordijn hebt. Sta je op het punt om een nieuw douchegordijn aan te schaffen? Wacht dan nog even, want deze handige tip kan je dit wellicht besparen.

Vaatwastablet

We hebben een eenvoudige truc geleerd om dat vervelende vuil van onze douchegordijnen en douchedeuren te krijgen. Deze tip komt van een moeder in Australië die twee veelvoorkomende producten heeft gecombineerd om haar eigen geweldige schoonmaakmethode te ontwikkelen.

Het enige dat je nodig hebt is een witte wonderspons (bijvoorbeeld de Magic Eraser) en een vaatwastablet. Meet op de spons de afmeting van het tablet en hol een gedeelte uit de spons uit zodat hier precies de vaatwastablet in past. Maak de zelfgemaakte reiningsspons vochtig en maak roterende bewegingen over de glazen douchewand of douchegordijn heen. Spoel af met warm water et voilà, je hebt een stralende badkamer!

Perfecte combinatie

Voordat je begint met schoonmaken, raden we aan om handschoenen te dragen om je handen te beschermen. Een vaatwastablet is namelijk krachtiger dan je misschien denkt! Deze creatieve moeder deelde haar hack in een Facebookgroep voor Australische moeders, en veel moeders besloten de hack zelf te proberen. Ook zij kenden groot succes met deze krachtige reinigingscombinatie. Een moeder probeerde het zelfs op de ovendeuren en was aangenaam verrast om te zien hoe gemakkelijk ze die schoon kreeg.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Karolina Grabowska