Deze 90’s jeans is terug van weggeweest 

Ben jij klaar voor een comeback van dit 90’s item? 

Als we een ding hebben geleerd tijdens de coronacrisis is het wel dat fashion comfortabel en stylish kan zijn. Toch zien we het nog niet gebeuren dat we onze geliefde skinny jeans vaarwel zullen kussen. Al zou het maar zo kunnen dat onze garderobe binnenkort wél wordt uitgebreid met dit iets comfortabele 90’s item.

De bootcut

Dé denimtrend van dit jaar is er eentje die we ook al voorbij zagen komen in de nineties. Welke jeans het straatbeeld post corona dan zal sieren? De bootcut jeans. Deze spijkerbroek, die rondom de enkel flared, wint momenteel al aan populariteit.

Styling

Donna Ida, founder van het denimmerk Donna Ida, heeft wel een vermoeden waarom juist dit model weer in trek is. Zo is de bootcut goed te combineren met verscheidene looks. “Ik hou van een bootcut met heels en een blazer, of met sneakers en een geweldige knit“, vertelt Ida aan Who What Wear. “Ze zien er gepolijst en meer doordacht uit dan skinny’s, die gemeengoed zijn geworden in onze kledingkasten.”

Inclusieve jeans

De queen of jeans weet dat met name lange ladies blij zullen worden van de terugkerende populariteit van deze spijkerbroek. “Als je lange benen hebt, zal een bootcut je goed staan. Het is een model dat je lengte omarmt.” Al wil Ida benadrukken dat de jeans ook fantastisch staat als je wat kleiner bent. “Het is een inclusieve cut – ook voor kleinere dames zoals ik brengt deze jeans je silhouet in balans. Ik combineer het graag met een hak om zo langer te ogen.”

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws