Onthuld: dit is hoe vaak je je handdoek kunt gebruiken zonder wassen

Gooi jij 'm na elke douche in de wasmand of?

Lees ook

Waar de een haar handdoek na één douchebeurt al in de wasmand gooit, gebruikt de ander 'm met gemak meerdere keren. Enne, goed nieuws voor beide teams. Want: je hoeft je handdoek na gebruik helemaal niet direct te wassen. We leggen je uit hoe dat zit.

Wassen

Iedereen heeft zo z’n eigen aanpak voor het uitwassen van handdoeken. De één gebruikt een handdoek een keer en gooit deze vervolgens in de wasmachine. Een ander gebruikt juist een week lang dezelfde handdoek en wast deze op een standaard moment in de week. Maar wat is er nu het beste?

Beetje in het midden

Zoals met zoveel dingen, ligt de beste aanpak een beetje in het midden. Direct na het afdrogen je handdoek in de wasmand gooien hoeft niet. Je komt net uit de douche en bent in principe dus schoon. Er kunnen wat huidbacteriën op de handdoek achter blijven, maar echt vies wordt je handdoek niet. Wel is het goed om direct na het gebruiken van je handdoek te zorgen dat deze op kan drogen. Hang ‘m dus op, en gooi je handdoek niet verfrommeld in een hoek. Als je handdoek niet goed kan drogen, creëer je namelijk de perfecte omstandigheden voor die huidbacteriën om zich te verspreiden op de handdoek. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Hoe lang dan wel?

Goed, na één keer je handdoek al in de was doen is dus wat snel. Maar hoe lang kun je je handdoek dan wel gebruiken? Over het algemeen kun je aanhouden dat je je handdoek na drie afdroogbeurten in de was moet gooien. Een week lang dezelfde handdoek gebruiken is toch niet heel handig. Door deze elke keer weer vochtig te maken krijgen de bacteriën op de handdoek namelijk flink de ruimte om uit te breiden. En het delen van handdoeken? Dat kan ook prima. Wanneer je met je partner of kinderen in hetzelfde huis woont, zul je toch voor een groot deel al dezelfde huidbacteriën hebben.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook