Monochroom outfits zijn dit voorjaar hot and happening

En zo style je deze look!

Monochroom outfits

Op een luie dag droeg je vast weleens een monochrome outfit: zwarte jeans, zwarte trui en zwarte boots. Easy as that. Wie de monochrome look daarentegen met meer verve wil dragen, kan zich aan andere kleuren wagen. Klinkt simpel, maar een look samenstellen die uit één kleur(toon) bestaat is soms best lastig. Zeker als je voor felle kleuren of juist voor lichte tinten gaat. Marie Claire geeft tips.

Zorg voor balans

Wanneer je voor de monochroom look gaat, wil je dat die jouw lichaam flatteert. De kleur moet jou dus niet overweldigen. De juiste proporties zijn hierbij van groot belang. Draag je een wijde top? Combineer deze dan met een fitted jeans of rok. Voor een a-lijn rok of flared jeans geldt dan weer het tegenovergestelde: draag dan een aansluitende top.

Ga voor accessoires in een andere kleur

Add a splash of color door contrasterende accessoires bij je outfit te dragen. Bij een geheel witte outfit kun je prima zwarte pumps en een zwarte riem dragen. Ook andere kleuren kun je bij de outfit dragen, maar ga dan wel voor kleuren die echt anders zijn dan de monochrome kleur die de boventoon voert. En houd het daarbij echt bij accessoires.

Draag verschillende texturen

Ga voor een outfit waarbij je verscheidene texturen combineert om het interessant te houden. Combineer leer bijvoorbeeld met denim, draag wol met corduroy of ga voor katoen met latex.

Houd het simpel

Er is geen enkele reden waarom je een monochrome look ingewikkeld moet maken. Juist door het simpel te houden, kun je een chique en elegante outfit samenstellen.

Fashion
  • Coveteur
  • BrunoPress, Instagram