Een volumineuzere coupe creëren? Het kan met deze haarkleurtechnieken

Deze kleuren werken perfect voor wat dunner haar.

haarkleurrtechnieken

Celebrities als Jennifer Lopez, Blake Lively en Gigi Hadid zijn gezegend met een volumineuze coupe, maar niet iedereen stond vooraan toen Moeder Natuur dit haargen uitdeelde. Ben jij iemand die graag wat meer volume aan haar lokken toevoegt? Dan zou een van de volgende haarkleurtechnieken maar zo voor dat gewenste va va voom-effect kunnen zorgen.

Weet wat wel en niet bij jou past

First thing first, er zijn genoeg haarverftechnieken die jouw lokken van wat meer volume kunnen voorzien. Maar vraag je van tevoren wel af of het resultaat voor jou werkt. "Wanneer je een haarkleur kiest, moet je nadenken of je het wel goed kunt onderhouden", vertelt color artist Erica Conan aan Who What Wear. "Verf niet je gehele haar in een kleur als je weet dat je niet vaak genoeg naar de kapper kunt om het bij te werken", tipt ze.

Wat je daarom vooral níet moet doen bij dun haar, is je haar in een kleur verven als je het niet kunt bijhouden. Uitgroei kan dunner haar namelijk benadrukken. Wil je niet.

Shadow Roots

We zeiden net wel zo stellig dat uitgroei weinig goeds doet voor dun haar, maar shadow roots – die in de verte toch wel een beetje lijken op uitgroei – hebben het tegenovergestelde effect. Shadow roots markeren namelijk niet de strakke scheidingslijn die bij uitgroei nog weleens te zien is.

De shadow root-trend is een low-maintenance kleurtechniek. De roots worden gecreëerd door de haarkleur bij de aanzet een (halve) tint lichter te maken. Dit creëert een zachte en naadloze uitgroei met je eigen haarkleur. Het kleurcontrast bij de aanzet van je haar zorgt voor meer diepte en hierdoor lijkt je haar voller.

Strategisch gezette highlights

Nog een look die weinig onderhoud vraagt: highlights. Conan is zelf ook fan van deze methode, want door meerdere kleuren aan je haar toe te voegen en door deze kleurtechniek te gebruiken, kan het haar er dikker en voller uitzien. "Je kunt elke kleur kiezen en met de hulp van je kapper een prachtige multi-tonale look bereiken die dichtheid toevoegt", aldus Conan.

En ook in de wereld van de highlights zijn er natuurlijk tig verschillende soorten. Welke jij kiest, maakt niet zoveel uit. Face-framing highlights, blonde babylight of lowlights, het doet allemaal z'n werk!

Balayage

De balayage heeft hetzelfde effect als de highlights: het voegt meer volume toe aan je haar. Bij deze techniek wordt de haarkleur met een kwast in het haar geveegd, waardoor de overgang tussen je eigen haarkleur en de verf heel natuurlijk en zacht oogt. De hoogte van de 'veeg' verschilt per deel van je haar, hierdoor zie je eigenlijk geen uitgroei. Dit in tegenstelling tot highlights, waarbij je naarmate van tijd wel kunt zien dat ze zich steeds lager in je haar bevinden.

Zie je een balayage wel zitten? Kies dan niet voor een kleur die donkerder is dan je natuurlijke haarkleur. Een balayage voorziet je lokken namelijk van het meeste volume als de punten van het haar lichter zijn.

Als je dan toch uitgroei hebt

We zeiden net al dat uitgroei de aandacht op je dunnere haar kan accentueren. En hoewel je dan misschien wel tijd hebt om het te laten verven, heeft corona weleens andere plannen. Kamp je dus toch met een beetje uitgroei? Dan zijn er gelukkig methodes om dat een beetje te verdoezelen. Conan raadt aan om een volumespray aan te brengen bij de uitgroei, zodat de harde scheidingslijn minder opvalt. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om je haar in een andere scheiding aan te brengen, zo doet een kleine zigzag-scheiding al wonderen!

Beauty
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram