Winter whites: hoe de kleur wit je winterse ensemble naar een hoger niveau tilt

Comfy and cozy.

wit in de winter

Bij een all white outfit denken we al snel aan zomerse taferelen. Met een zacht beige linnen broek door de stad flaneren of een luchtige witte maxi jurk voor een cocktailmiddag aan het strand. Wit associëren we nu eenmaal niet zo snel met de winter. Al komt daar dit jaar wellicht verandering in, want wit is dit seizoen dé kleur om chic mee voor de dag te komen.

How to wear

In de winter kun je niet zomaar witte items uit je zomergarderobe tevoorschijn toveren, tijdens dit koudere seizoen is een iets andere aanpak nodig. Want dat iets wit is, maakt het niet meteen geschikt voor de winter. Laat dus witte jurken van kant en linnen links liggen en haal ook de eyelet blouses niet uit je kast. Kies in plaats daarvan voor witte items gemaakt van winterse stoffen. Denk hierbij aan (geribbelde) breisels, shearling, kasjmier en denim.

Een witte outfit oogt ontzettend chic, maar het heeft ook een ander voordeel: het is eens wat anders. Want zeg nu zelf, ben jij de moody winterkleuren als zwart en grijs niet ook al een klein beetje zat?

Mix and match

Met een geheel winters ensemble is er nog genoeg speelruimte over. Zo kun je verschillende stoffen met elkaar combineren, maar je kunt ook allerlei tinten wit samenbrengen. Ook zou je wat contrast kunnen toevoegen aan een witte outfit met zwarte of bruine accessoires. It's all up to you!

Bruin

Is wit toch niet helemaal je ding? No worries, blijkbaar is ook bruin dé kleur voor dit seizoen. De trend ontstond nadat steeds meer mensen hun zwarte outfits beu waren. Dan maar pastels of felle kleuren dragen? Dat ging een grote groep dan weer wat te ver. Bruin werd daarom omgedoopt tot een ware overgangskleur, maar het zou ons niets verbazen als ook bruin het hele jaar lang een van de geliefdste modekleuren zal zijn.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram