Hair hack: zo kom je erachter of je droog haar hebt

Aha! Dus zo bepaal je de poreusheid van je haar.

haarhack

Hoe bepaal je de poreusheid van je haar? Dat vroegen wij ons ook af! De porositeit van je haar kan je namelijk vertellen of je lokken beschadigd zijn, vocht nodig hebben of gewoon healthy zijn. Hoe je erachter kunt komen in welke categorie je zit? We zochten het voor je uit.

Wat is porositeit?

In wezen bepaalt de porositeit hoe je haar vocht vasthoudt en hoe het absorbeert. En volgens haarsalon eigenaar Robin Groover, kun je porositeit onderverdelen in drie categorieën: laag, normaal en hoog. "Laag poreus haar heeft haarschubben die dicht op elkaar zitten, bij normaal poreus haar zitten ze iets minder dicht op elkaar en bij hoog poreus haar zitten de haarschubben juist nog meer verspreid." Aha!

Zo test je het

Wist je dat er een eenvoudige manier is om de porositeit van je haar thuis te testen? Je hebt er slechts twee dingen voor nodig: een glas water (gebruik een helder glas) én een haarlok. Het wordt wel aanbevolen om deze test uit te voeren nadat je je haar gewassen hebt. "Kam je haar, pak een losse haarlok uit de borstel en laat die vervolgens in het glas water vallen. Haar met lage porositeit zal blijven drijven, terwijl haar met een normale porositeit blijft drijven en daarna langzaam naar beneden zakt." Heb je een hoge porositeit? Dan zinkt je haarlok volgens Goover onmiddellijk.

Mythe

Heb je een lage porositeit? Dan betekent dit volgens tricholoog (haarspecialist, red.) Dr. Isfahan Chambers-Harris dat je haar technisch gezien in een gezonde staat verkeert. De mythe dat je ongezond haar zou hebben is dus niet waar. "Laag poreus haar is eigenlijk gezond haar dat niet correct gehydrateerd wordt. De schubbenlaag is intact, maar je hydrateert het niet goed, waardoor het droog wordt en het in de war raakt."

Wat de makkelijkste manier is om ervoor te zorgen dat je haar wél genoeg vocht krijgt? Door je lokken elke week te wassen én te verzorgen. Noted!

Beauty
  • Byrdie
  • Baylee Gramling