4 stappen die je 's ochtends niet mag overslaan in je beautyroutine

Je huid zal je dankbaar zijn.

ochtend skincare routine

Okay, pure transparantie: het kan best lastig zijn om uit te vogelen wat de beste morning skincare routine voor jouw huid is. Vriendinnen houden er wellicht een heel ander regime op na dan jij. Maar een ding is zeker en dat is dat je je huid in de ochtend klaarmaakt voor de dag. De volgende stappen zijn dan ook essentieel om op te nemen in je ochtendroutine.

Waartegen beschermen

Je huid krijgt gedurende de dag veel te voortduren. Blootstelling aan UV-straling, het blauwe licht van de apparaten die we gebruiken en milieuverontreinigende stoffen in de lucht. Volg daarom de volgende stappen op om er zeker van te zijn dat je je huid beschermt tegen die schade.

Stap 1: reinigen

Je gezicht ’s ochtends reinigen verwijdert vuil, olie en andere bacteriën. “Je gezicht wassen vermindert het aantal bacteriekolonies”, bevestigt ook dermatoloog Jeanine Downie aan InStyle. Klinkt logisch. Ingewikkelder wordt het als je je bedenkt dat elke huid andere behoeften heeft.

“Een gevoelige huid of droge huidtypes hebben een milde formule nodig. Dit is vaak een melkachtige reiniger of een foam die ontstekingen kalmeert en het vasthouden van vocht bevordert”, weet dermatoloog Melanie Palm. Normale huidtypes kunnen weer baat hebben bij schuimende formules, zoals AHA, BHA of PHA. Mensen met een vette of een acnegevoelige huid kunnen het beste medicinale reinigers in hun routine opnemen, denk aan reinigers met zwavel of benzoylperoxide.

Stap 2: anti-verouderingscrème

Zowel Palm als Downie zijn van mening dat je ’s ochtends een goede anti-verouderingscrème moet aanbrengen. Je kunt het beste kiezen antioxidantserums om vrije radicalen te verminderen en om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen. Maar breng ’s ochtend geen anti-aging crème aan die celvernieuwing bevordert. Deze crème kun je beter ’s avonds aanbrengen, omdat de huid zich ’s nachts herstelt.

Stap 3: Moisturizer

Het gebruik van een vochtinbrengende crème mag ook zeker niet ontbreken in je gezichtsverzorgingsroutine. “Moisturizers helpen om je huid te hydrateren en dat vermindert droogheid en ondersteunt je huidbarrière”, licht Downie toe.

Stap 4: Zonnebrand

Ook als het winter is of als de zon niet schijnt is het cruciaal om zonnebrand op de huid aan te brengen. Onze huid reageert natuurlijk op zonlicht, maar Downie weet dat onze huid ook op andere zaken reageert, zoals blauw licht, incidenteel zonlicht naar binnen, Tl-verlichting en gloeilampen. “We reageren dus ook op het computerscherm, de iPad, de Apple Watch en de mobiele telefoon.” Je huid niet voldoende beschermen kan leiden tot huidkanker en een snellere veroudering van de huid.

Sommige crèmes zijn voorzien van een SPF 15, maar de dermatologen raden aan om een zonnebrand aan te brengen dat minstens een SPF van 30 heeft. Oh, en wat betreft het uitzoeken van je zonnebrand heeft Palm nog een goede tip: “Kies voor ijzeroxiden om te beschermen tegen infraroodschade en kies voor mengsels van antioxidanten om je huid te beschermen tegen hoogenergetisch licht.”

Beauty
  • InStyle
  • iStock