Hoe je toch liefde kunt vinden op datingapps 

Een aantal tips van experts.

datingapp

Het keuren van potentieel datemateriaal is het allereerste uurtje dat je op een datingapp zit nog leuk, maar van dat eindeloze geswipe wordt niemand blij. Het afgelopen coronajaar gaf ons echter weinig keus. Hoe je dan toch een serieuze relatie kunt overhouden aan datingapps? Wij delen enkele tips.

Stappen

Eerste tip: wees realistisch. Er is geen gegarandeerde methode om de liefde te vinden, zeker niet op datingapps. Vaak heeft het te maken met geluk en de juiste timing. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om makkelijker in contact te komen met iemand die mogelijk bij jou aansluit.

Presenteer jezelf correct

Je datingprofiel is letterlijk je visitekaartje. Zorg er daarom voor dat je jezelf in jouw voordeel presenteert, maar blijf wel eerlijk. Upload geen foto’s met filters of waarop je zonnebrillen draagt (swipers willen ook graag jouw gezicht zien). Selecteer verscheidene foto’s. Ga dus niet voor alleen selfies. Oh, and it almost goes without saying, maar die groepsfoto is dus geen goed idee.

Wees uniek

Iedereen is uniek en jouw uniqueness mag je ook zeker naar voren laten komen in gesprekken. Probeer clichés te vermijden in je profiel en beantwoord vragen tijdens gesprekken altijd met meer dan één woord.

Probeer de smalltalk over te slaan

Het is soms best lastig om een gesprek te beginnen met een match. Probeer alleen toch vragen van het kaliber ‘Hoe was je dag?’ over te slaan en ga de diepte in. Vind je dat toch lastig? Probeer jouw antwoord op die vraag dan zo te formuleren dat jullie sneller diepere gesprekken aangaan.

Probeer de interesse van jouw match in jou te achterhalen

Wanneer je met iemand chat, let er dan op hoe het gesprek verloopt. Ben jij met name degene die de vragen stelt? Of lijkt hij of zij ook oprecht geïnteresseerd in jou te zijn? Vraagt diegene bijvoorbeeld door wanneer je een antwoord geeft? Let er tijdens het gesprek op of iemand tekenen afgeeft waaruit blijkt dat hij of zij jou leuk vindt. Zo niet? Overweeg dan of die match jouw tijd wel waard is. En ook: vraag ernaar. Sommige mensen zijn nu eenmaal geen chatters, maar komen beter uit de verf tijdens een (video)date.

Behoud momentum

Ben je een match met iemand? Probeer dan meteen een gesprek aan te knopen. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans dat jullie met elkaar in contact komen en dat terwijl jullie op het eerste gezicht wel interesse in elkaar hadden. Stel meteen vragen waarmee je iemand beter leert kennen. Op datingapps heeft iemand zoveel opties, waardoor gesprekken snel worden afgekapt. Probeer het gesprek daarom uniek en prikkelend te houden.

Vinden jullie elkaar leuk en stelt een van beiden voor om af te spreken? Spreek dan niet alleen maar een dag af, maar overleg ook waar jullie elkaar zien en wat jullie gaan doen. Juist omdat jullie elkaar nog nooit hebben gezien, vergroot dit de kans dat het echt doorgaat. Een voornemen voor een date afzeggen is immers sneller gedaan dan een concrete date niet door te laten gaan.

Lifestyle
  • Red Online
  • Andrea Piacquadio