Eye-opener: op deze manier hoor je eigenlijk je oogmake-up eraf te halen

Er zijn twee opties. Wist jij dit al?

Waarschijnlijk weet je het al, maar de huid rondom je ogen is het meest kwetsbare van heel je gezicht. Hoewel je altijd je make-up moet verwijderen voordat je naar bed gaat, is de manier waarop je dit doet ook belangrijk om in gedachten te houden. Zit jij 's avonds altijd hard te schrobben? Dan wil je onderstaande stappen volgen.

Hardhandig

Boen je in de avond altijd hardhandig je make-up van je gezicht af? Well, think again! Want volgens dermatoloog Jeanine Downie kan dit de huid van je oogleden beschadigen. En dat is nog niet alles, want het kan ook fijne lijntjes verergeren en er zelfs voor zorgen dat je wimpers uitvallen. Ieks! Hoe je je make-up het beste kunt verwijderen? We geven een aantal tips.

Remover

De allereerste stap is welke remover je gaat gebruiken. Veel make-up removers zitten namelijk vol met alcohol en agressieve bestandsmiddelen. Het resultaat? Een droge en geïrriteerde huid. Make-updoekjes kunnen 'schuren', omdat je het doekje over je huid heen wrijft. Wat de experts dan aanraden? Er zijn twee opties: een dubbele reiniging (met een reinigingsolie of -balsem) of een (herbruikbaar) wattenschijfje doordrenkt met een natuurlijke remover op oliebasis. Beide methodes zijn veel zachter voor je huid rondom je ogen.

Twee opties

1. Dubbele reiniging:
Als je een reinigingsolie of -balsem gebruikt, verdeel het product dan over je gezicht én hals en zorg ervoor dat je het hele oppervlak insmeert. Masseer je huid om de make-up af te breken, maar druk langzaam en zachtjes. Olie lost olie op, dus je hoeft hier niet hardhandig te schrobben. Gebruik lichte, neerwaartse bewegingen om hardnekkige mascara te verwijderen en zachte cirkelvormige bewegingen rondom de oogleden.

2. (Herbruikbaar) wattenschijfje
Kies je ervoor om je oogmake-up te verwijderen met een (herbruikbaar) wattenschijfje? Dompel dan het watje onder in de remover naar keuze, denk aan kokosolie of micellair water. Druk het wattenschijfje ongeveer een minuut op gesloten ogen. Pas op: niet wrijven! Laat het product in je wimpers trekken, zodat het de make-up kan oplossen. Je make-up zou zonder een spoor moeten verdwijnen. Worth the try, right?

Bron: mindbodygreen | Beeld: iStock

Laatste nieuws