doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit is hoe je je kunt voorbereiden op een Brazilian wax

Des te vaker je ze krijgt, des te draaglijker ze worden.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cd14fbcd65f img{#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cd14fbcd65f img{#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cd14fbcd65f img{#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cd14fbcd65f img{#fig-60cd14fbcd65f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Brazilian wax

Als je een waxing newbie bent, kan het best een nerve-racking moment zijn om voor het eerst de beautysalon in te stappen voor een Brazilian wax. Prettig is het inderdaad niet, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Een aantal prangende vragen over de waxmethode beantwoord:

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Moet je voor de afspraak douchen?

“Het is goed om van tevoren te douchen", vertelt beauty-expert Chiara Balissai aan Metro UK. Als je huid schoon is kan de was mooier worden aangebracht en kunnen de haren makkelijker verwijderd worden." Wel vertelt de expert dat het belangrijk is dat je niet te heet doucht. Heet water irriteert de huid en kan het harsen pijnlijker maken.

Moet je van tevoren scrubben?

Het kan de Brazilian wax ten goede komen als je van tevoren scrubt. De was hecht zich dan minder aan de huid, waardoor het harsen makkelijker kan gaan en iets minder pijnlijk is. Gebruik hiervoor wel een milde scrub, want als je te hard scrubt, maakt het je intieme zone juist gevoeliger.

Kun je een Brazilian of bikiniwax krijgen als je ongesteld bent?

Ja, het kan, maar Balissai raadt je aan om het niet te doen, omdat het dan veel pijnlijker kan zijn. Bovendien varieert het per salon of ze je dan wel of niet willen behandelen.

Hoe lang moeten de haren zijn om het goed te kunnen harsen?

“Als de haren te kort zijn, kan de was zijn werk niet doen”, vertelt Balissai. Het is volgens de expert daarom beter om de haren even niet te scheren. Een lengte van ongeveer 0,6 centimeter is volgens haar het beste.

Is er een manier om de pijn wat te verminderen?

“Hoe vaker je een deel van je lichaam laat harsen, hoe dunner de haren terugkomen, waardoor het minder pijnlijk zal zijn”, vertelt de expert. De eerste keer zal dus het pijnlijkst zijn, maar dan heb je ook meteen het ergste gehad.

Welke zaken kun je het beste vermijden na je waxafspraak?

“Je kunt beter niet meteen de zon in gaan en je kunt beter geen warm water gebruiken, want dit kan je huid irriteren omdat je poriën nog open zijn.” Ook is het beter om het zwembad twee dagen te vermijden, want je kunt sneller infecties oplopen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');