Marie Claires weekendtips

Van een 'sup to go' tot aan een tentoonstelling over Frida Kahlo.

Marie Claires weekendtips wk 22

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomende pinksterweekend niet missen.

SUP SUP CLUB 2 GO

Met het mooie weer van de afgelopen week, spenderen we onze tijd het liefst buiten. Enne, SUP SUP CLUB breidt dit seizoen uit van 2 naar 20 locaties. Maak kennis met een innovatief en corona-proof SUP-station genaamd SUP SUP CLUB 2 GO. Hiermee kun je van zonsopgang tot zonsondergang stand-up paddelen in Amsterdam, Breda, Delft, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Haarlemmermeerse Bos, Otterloo, Rotterdam, Utrecht, Vinkeveen én Vuren.

Hoe het werkt? Het is een vernieuwd 'uit-de-muur-trek-automaat' concept. Zo bestaat het SUP-station uit 1 of meerdere blokken met lockers en via de app krijg je toegang tot de SUP boards. "We willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te suppen wanneer hij wil, van zonsopgang tot zonsondergang. In de app vind je een instructievideo waarin alle basistechnieken worden uitgelegd zodat je met de juiste kennis het water op gaat. Hierdoor is het concept ideaal in tijden van Covid. Het is buiten in de natuur, er is weinig of geen contact met anderen en je zorgt goed voor je lichaam", aldus de bedenker en oprichter.

Op drukke dagen is er trouwens op alle locaties een ASI gecertificeerd SUP-instructeur aanwezig. En daarnaast organiseert de SUP SUP CLUB ook lessen, clinics, expedities en SUP clean-ups, zowel privé als in groepsverband.

Waar:
Verschillende plekken in Nederland | Voor meer informatie klik HIER.

Frida & friends

Dit is je kans om het werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo met je eigen ogen te zien. De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera, A love revolution in het Cobra Museum in Amstelveen bestaat uit achttien beroemde zelfportretten van de iconische feminist en selfie-queen avant la lettre en toont ook werk van haar geliefde Diego Rivera en andere Mexicaanse modernisten. Luistertip: de gratis audiotour samengesteld door (mode)journalist en curator Aynouk Tan.

Wanneer:
Nog t/m 26 september 2021.

Waar:
Cobra Museum Amstelveen

Boekentip: We moeten allemaal feminist zijn

Een aantal jaar geleden gaf Chimamanda Ngozi Adichie een lezing over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. De video werd miljoenen keren bekeken en haar boek We moeten allemaal feminist zijn is een wereldwijde bestseller. De Nederlandse illustrator Mylo Freeman werd ook geïnspireerd door Adichies visie en besloot om haar pleidooi te bewerken voor een jonger publiek. Aan de hand van twaalf prachtige illustraties komen de thema's van We moeten allemaal feminist zijn op zo'n manier aan bod dat ze geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. Te bestellen via De Bezige Bij.

Lifestyle
  • Jessica van Zanten, SUP SUP CLUB, De Bezige Bij
  • BrunoPress, Instagram