Dit is hoe je deze zomer linnen items draagt

Deze natuurlijke stof zie je overal deze zomer.

Linnen items

We waren 'm een tijdje uit het oog verloren, maar daar is-ie eindelijk: het zonnetje. Hoog tijd om je leren jasjes en warme jeans vaarwel te zeggen en je zomergarderobe op te frissen met de nieuwste zomertrends. Een zomerse stof die niet in je kledingkast mag ontbreken? Dat is of course de klassieke linnen stof.

Natuurlijke stof

Een leuke, maar tegelijkertijd ook niet te warme outfit samenstellen met temperaturen boven de twintig graden is voor veel mensen nog steeds een lastige kwestie. Het liefst hullen we ons in laagjes, maar dat is nou eenmaal veel te warm als de zon schijnt. Een stof die altijd cool is – zowel letterlijk als figuurlijk – is linnen. Deze natuurlijke stof is ideaal voor in the sun, aangezien het een verkoelende werking heeft. Daarnaast geeft de linnen stof elke outfit een classy uitstraling.

Dat menig influencer al dol is op linnen items, blijkt wel als we een blik op Instagram werpen.

Inspiratie

Het fijne aan linnen is dat het enorm veelzijdig is. Met een linnen stofje kun je alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een linnen overhemd over je bikini naar het strand, of draag het met een linnen high waisted broek naar kantoor. Ook rokjes en jurkjes staan prachtig in deze natuurlijke stof. Kies bijvoorbeeld voor een wrap-model of houd het speels met een mini-variant met een kleine split aan de zijkant. En ben je nou helemaal fan van de zomerse stof? Dan is een linnen pak wel iets voor jou.

Op zoek naar meer inspiratie? Wij zetten de mooiste linnen looks hieronder voor je op een rijtje.

Fashion
  • Grazia
  • Catwalkpix, Instagram