Marie Claires weekendtips

Van tentoonstellingen tot een ware TikTok experience.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Muur als canvas

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Robin Rhode gebruikt de muur als zijn canvas en podium. Met krijt, houtskool en verf tekent hij het decor voor zijn performances, die hij vastlegt op foto of film. Met een paar lijnen wekt hij een hele wereld tot leven en prikkelt hij de verbeelding. In Museum Voorlinden in Wassenaar is dit voorjaar zijn eerste solotentoonstelling in Nederland te zien.

Wanneer:
Nog t/m 26 september 2021

Waar:
Museum Voorlinden
Wassenaar
Klik hier voor meer info.

TikTok experience

Dat TikTok enorm populair geworden is, mede dankzij de lockdown, is niet meer te ontkennen. Denk je dat het social media platform alleen voor jongeren is? Well, think again! Want het afgelopen jaar groeide het kanaal met maar liefst een miljoen (!) nieuwe Nederlandse gebruikers tussen de dertien en 34 jaar oud. Enne, daar speelt Youseum goed op in. Want na het succes van de Instagram experience in Amsterdam, opende Youseum afgelopen zaterdag een tweede vestiging. En je raadt het al: ditmaal draait alles om TikTok én om jou.

Waar:
Westfield Mall of the Netherlands
Leidschendam
Klik hier voor meer info.

The Summer Show

Vanaf zaterdag 12 juni opent The Summer Show, de nieuwe expositie in de I love illustration Gallery in de Amsterdamse Hallen. Wat je kunt verwachten? Drie mode kunstenaars tonen hun interpretatie van de zomercollecties van de internationale catwalks. En wist je dat dit originele werk ook nog eens verkrijgbaar is voor sympathieke prijzen? Nu de galeries weer open zijn, is dit een aanrader om naar toe te gaan.

Wanneer:
12 juni t/m 22 augustus 2021

Waar:
I love illustration Gallery
Amsterdamse Hallen
Meer info? Klik hier.

Lifestyle
  • The Summer Show, Jessica van Zanten, Youseum
  • BrunoPress, Instagram