Marie Claires weekendtips

Van een front row modeshow tot aan een body positivity tentoonstelling.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Front row

Het belooft vanavond op veel plaatsen te gaan regenen, wat betekent dat velen waarschijnlijk binnenblijven. Geen voetbalfan? We’ve got you! Want vanavond kun je online de Dior Cruise 2022 Collection bewonderen, waardoor je dus gewoon front row zit. De nieuwe collectie wordt in het mooie Athene getoond en is uiteraard ontworpen door niemand minder dan Maria Grazia Chiuri. Benieuwd geworden? Snappen we! Haal je inner it-girl naar boven en geniet vanavond om 20:30 uur van de Dior Cruise 22 show.

Wanneer:
Vanavond (17 juni) om 20:30 uur.

Waar:
Volg hieronder live de Dior Cruise 22 show.

Women by Women

Kahnman Gallery viert vrouwelijk perspectief met de expositie Women by Women. Wat je kunt verwachten? Een tentoonstelling over vrouwen, door vrouwen. Het werk van negen vrouwelijke fotografen die de lens op de vrouw legt staat namelijk centraal in deze fotografie expositie. De werken zijn niet beïnvloedt door seks en stellen body positivity centraal: een bevrijdend perspectief voor zowel onderwerp als publiek.

Wanneer:
Vanaf zondag 19 juni t/m 29 augustus 2021.

Waar:
Kahnman Gallery
Lindengracht, Amsterdam
Voor meer info klik 'hier'.

Mode in een tijdscapsule!

Een Rotterdams meisje dat doordringt tot de top van de modefotografie en vijftig jaar lang culturele en maatschappelijke veranderingen vangt voor haar lens. Dan nog onbekende modellen als Kate Moss en Claudia Schiffer fotografeert ze voor modemagazines als Avenue en Marie Claire. Dat is het verhaal van de nu 81-jarige Sacha van Dorssen. Op de tentoonstelling Sacha! – 50 jaar modefotografie in Stedelijk Museum Breda zijn van 19 juni tot en met 5 december de hoogtepunten uit haar werk te zien. Zo’n cadeautje dat we eindelijk weer naar het museum mogen!

Wanneer:
Vanaf zondag 19 juni t/m 5 december 2021.

Waar:
Stedelijk Museum Breda
Klik ‘hier‘, voor meer info.

Bron: Dior, Women by Women, Jessica van Zanten | Beeld: BrunoPress, Instagram | Video: YouTube

Laatste nieuws