Say what? Deze 5 dingen kunnen ook als nagellakremover dienen

En waarschijnlijk heb je het ook al in huis.

Lees ook

Nu de zon hoog aan de horizon schijnt en de temperaturen oplopen, voorzien we onze nagels graag met een vrolijk kleurtje. Op het punt gekomen dat je nails toe zijn aan een nieuw lakje, maar is je nagellakremover op? We've got your back! Want er zijn vijf alternatieven die net zo goed werken. Enne, je hebt ze waarschijnlijk ook al in huis. Komen ze:

1. Alcohol

Alcohol zorgt ervoor dat je nagellak loslaat. In principe kun je elk product dat alcohol bevat gebruiken om je nagels schoon te maken. Hierbij geldt wel: hoe hoger het alcoholpercentage, hoe beter. Ontsmettingsalcohol (isopropylalcohol) werkt het beste, maar haarspray, parfum en hand sanitizer doen het ook goed. Je kunt natuurlijk ook iets uit je drankvoorraad pakken, zoals vodka of gin. Je moet je nagels dan wel zo’n 10 tot 20 minuten in de drank laten weken.

2. Witte suiker

Met witte suiker en een beetje alcohol kun je hetzelfde effect als nagellakremover creëren. Meng de suiker met een paar druppels alcohol (zoals vodka) en roer dit goed door elkaar. Wrijf even met een wattenschijfje over je nagels et voila! Enne, dankzij de suiker gaan je nagels ook nog eens mooi glanzen. Win-win!

3. Deodorant


Bepaalde stoffen die in nagellakremover zitten, vinden we ook terug in deodorant. Spray de deodorant dicht op je nagel en wrijf meteen met een wattenschijfje over je nagel. Het resultaat zou direct zichtbaar moeten zijn. Het is hierbij echter wel van belang dat je snel handelt. Als je de deodorant laat intrekken, kan het er juist voor zorgen dat je nagellak nog beter blijft zitten.

4. Tandpasta

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar tandpasta blijkt een perfect middeltje te zijn om je nagellak te verwijderen. Smeer een beetje witte tandpasta op je nagels en wrijf er vervolgens met een tandenborstel overheen. Als het goed is laat de nagellak nu los. Let ook hierbij op dat je de tandpasta goed masseert en dat het niet opdroogt.

5. Nagellak

Wat je ook kunt doen is een nieuw laagje nagellak aanbrengen op je nagels. En nee, niet om de ‘oude’ laag te verbergen — alhoewel dat ook een manier is om snel weer nette nagels te creëren natuurlijk. De nieuwe nagellak zorgt ervoor dat het laagje eronder zachter wordt. Laat het even opdrogen en veeg dan weg met een wattenschijfje of wat keukenpapier. Gebruik geen sneldrogende nagellak, want dan werkt het niet. Herhaal dit ritueel een paar keer, totdat je nagels helemaal schoon zijn.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook