Met deze tips vermijd je pollen als een pro

Easy does it.

pollen vermijden

Op dagen dat de Pollenradar rood kleurt, kun je natuurlijk de hele dag op een houtje bijten en binnenblijven, maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen om die verdomde pollen te vermijden. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

1. Vamos a la playa!

Een dagje strand is altijd een goed idee, maar als je last van hooikoorts is dit letterlijk jouw redding. Zeewind bevat namelijk weinig stuifmeel. Dus hop: handdoek en bikini in je tas, en op naar het strand.

2. Draag een zonnebril

Door een zonnebril te dragen voorkom je dat pollen in het slijmvlies van je ogen komt.

3. Douche in de avond

Douche niet in de ochtend. Huh? Ja, echt. Na het douchen is je huid en haar vaak nog wat vochtiger. Als je dan direct naar buiten gaat, plakken de pollen makkelijker aan je huid en in je haar. Draai je doucheroutine dus om en douche ’s avonds. Zo spoel je ook meteen de pollen af die je sowieso wel meekrijgt als je overdag naar buiten gaat.

4. Sluit de ramen

Doe je ramen niét open. Is het warm en winderig buiten, dan kun je er donder op zeggen dat het stuifmeel direct je huis binnenvliegt zodra je je ramen openzet. Houd je ramen en deuren dan ook vooral gesloten. Dit geldt ook voor als je de auto instapt: ramen dicht en blowers uit. Klinkt logisch, is het ook.

5. Hang je was binnen op

In dezelfde categorie: hang je was niet buiten om te drogen. Pollen vormen al snel de beste maatjes met je wasgoed en hechten zich met groot gemak aan je kleding. Lekker binnen hangen dus die was.

6. Geniet van de regen

Regent het? Hallelujah! Regen is vanaf nu jouw grote vriend. Na een fikse regenbui zitten er veel minder pollen in de lucht. Het perfecte moment dus om een rondje hard te lopen of te wandelen. Overigens bevat de lucht ’s ochtends vroeg vaak ook minder stuifmeel.

7. Wrijf niet in je ogen

En last but zeker not least: wrijf nooit in je ogen of neus. Hoe venijnig de jeuk ook is, door te wrijven of kriebelen gaan de pollen nog dieper in je neus of ogen zitten. En dat wil je niet. Hou je het niet meer van de jeuk? Spoel je neus en ogen dan af met lauw water.

Lifestyle
  • Grazia
  • iStock