Marie Claires weekendtips

Van een festival vakantie tot het kijken van een EK-wedstrijd op het terras.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Festival vakantie

Pop-up glamping Glamp Outdoor Camp is een nieuw vakantieconcept in eigen land. Op de bijzonderste plekken in Nederland kun je kamperen met een festivalvibe. Tot en met 30 september strijken ze onder andere neer midden in de natuur op de Veluwe en in Twente. Voor het festivalgevoel staan er funky foodtrucks en is er elke dag muziek van bijvoorbeeld lekkere bandjes of singer-songwriters. En je kunt je verblijf zo luxe, romantisch of basic maken als je zelf wilt: van een tweepersoonstent tot een hippie-chique 4-persoons ‘Bell’ of een houten lodge van 65 vierkante meter.

Wanneer:
T/m 30 september 2021

Waar:
Verschillende plekken in Nederland
Voor meer info, klik 'hier'.

EK kijken op groot scherm

Dit weekend hangen velen de vlag uit, want er gaan weer enkele versoepelingen in. Zo is het ook weer mogelijk om de EK-wedstrijden op een groot tv-scherm op het terras te kijken. Een en al gezelligheid, maar er gelden wél enkele regels (die in elke gemeente kunnen verschillen). Zo krijg je een vaste zitplaats en moet er nog altijd 1,5 meter afstand van elkaar gehouden worden, mits je natuurlijk een huishouden vormt. Het kan ook voorkomen dat je van tevoren moet testen voordat je naar binnen mag. Let dus goed op wat de regels zijn van de desbetreffende horecazaak.

Waar:
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag

Mee op vakantie

Het boek: Waar ik liever niet kom van Liselotte Idema
Wanneer de relatie van de 28-jarige Caroline op de klippen loopt, vertrekt ze halsoverkop naar Zuidoost-Azië met een rugzak en een stapeltje vergeelde brieven. Durft ze op zoek te gaan naar de vragen die de brieven oproepen? Ontroerend verhaal over thuiskomen, en een heerlijk vakantieboek want je waant je echt in de tropen.

Bron: Jessica van Zanten, Gemeente Amsterdam | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws