Last van acne op je borsten? Met deze tips pak je het aan

Acne komt niet alleen op je gezicht voor...

Lees ook

Acne komt niet alleen op je gezicht voor, zo kan het ook op je rug, billen en zelfs op je borsten voorkomen. De reden? Vaak komt het door zweet en het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. Maar wist je dat het vrij eenvoudig te voorkomen is? We geven je een aantal tips.

1. Veel gezweet? Spring onder de douche en kleed je om

Zweet en overtollige oliën kunnen vast komen te zitten in je poriën waardoor ze verstoppen. Enne, dit leidt weer tot puistjes op je borsten. Volgens dermatoloog Dr. Morgan Rabach, is borstacne vergelijkbaar met acne die je op het gezicht ziet. “Acne ontstaat wanneer poriën verstopt raken door zweet, dode huidcellen en vuil”, zegt ze tegen HelloGiggles.

Ook dermatoloog Marisa Garshick is het daarmee eens. Sport (of zweet) je vaak, maar kleed je je niet direct om? Dan zou je volgens haar vatbaarder kunnen zijn voor acne en dan vooral bij de borststreek. Spring dus direct onder de douche na die ene HITT-les.


2. Gebruik exfoliërende producten

Producten met ingrediënten als salicylzuur en BHA (betahydroxyzuur), zijn je beste vrienden als het gaat om het bestrijden van acne rondom je borsten. De producten exfoliëren de huid, wat betekent dat ze diep in de poriën doordringen en deze zo helpen te ontstoppen. Wat in the end weer helpt om puistjes te voorkomen. Aha!

3. Vermijd producten op oliebasis

Producten op oliebasis kunnen sneller je poriën verstoppen. Hierdoor adviseren zowel Dr. Garshick als Dr. Rabach aan om dit soort producten te vermijden. Noted!

Bron: HelloGiggles | Beeld: Enrico Martins

Laatste nieuws

Zie ook