Aha! Zo creëer je krullen zonder een hitte tool te gebruiken

Welke techniek ga jij uitproberen?

Een hitte tool mag dan wel easy in gebruik zijn, maar heel goed is het natuurlijk niet voor je lokken. Vooral als je dagelijks in de weer gaat met die warme keramische platen. Dit kan uiteindelijk flink wat schade aanrichten, denk aan droog en broos haar. Ai! Hoe je er toch voor kunt zorgen dat je weelderige krullen creëert zonder een hitte tool te gebruiken? Hieronder een paar handige hacks.

1. Badjas

Een makkelijke techniek, want het enige dat je nodig hebt is de riem van je badjas, een knip, wat haarspelden en handdoekdroog haar. Plaats de riem op je hoofd en zet 'm bovenaan vast met een knip. Werk van boven naar beneden en wikkel telkens een haarlok rond de riem. Als je al je haar aan één kant eromheen gewikkeld hebt, maak je het onderaan vast met een elastiekje. Hieronder laat TikTokker en haar goeroe Lily het stap voor stap zien.

@lillyvanbrooklyn

Antwoorden aan @corvettobianca TUTORIAL FOR ##1 🧚🏻 ##hairtok ##fyp

♬ Independent Women, Pt. 1 – Destiny’s Child

2. Sokken

Fan van beach waves? Dan is deze methode met sokken eentje die je wilt uitproberen. Wat je nodig hebt? Haarspeldjes en vier (of meer) sokken. Maak een middenscheiding, plaats een sok aan de zijkant van je hoofd en pin deze vervolgens bovenaan vast met een haarspeldje. Pak nu twee lokken en twist deze om de sok heen. Laat ongeveer drie uur zitten, voor perfecte waves.

@tay_richard

Heatless curls are my new found passion 〰️✨ ##heatlesscurls ##hairhack ##hacks ##sockcurls

♬ original sound – Taylor R

3. Zijden

Deze zijden variant is een goed alternatief voor de badjas krulmethode. De techniek blijft hetzelfde, alleen is deze band net iets dikker dan je badjas riem. Het resultaat? Een blow dry effect, waardoor je lokken er bouncy uitzien. Enne, de zijden stof zorgt ook voor glad en glanzend haar.

@heatlesscurls

Order the Curling Ribbon now on www.heatlesscurls.eu! ##heatlesscurls ##fy ##hairtok ##smallbusinessowner

♬ No Brainer (feat. Justin Bieber, Chance the Rapper, Quavo) #1 – DJ Khaled

4. Haarband

Spray je haar een beetje nat met water, plaats een haarband over je hoofd, wikkel je lokken er één voor één omheen en ga er vervolgens mee slapen. Lijkt een beetje op de techniek van de bath robe, alleen krijg je met deze haarband techniek een ander soort krul.

@lillyvanbrooklyn

♬ Rasputin (Single Version) – Boney M.

Bron: L’Officiel USA, TikTok | Beeld: Vlada Karpovich | Video: TikTok

Laatste nieuws