Deze hack tegen acne gaat op dit moment viral

Het wondermiddel heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Is het je ooit opgevallen dat, als je last hebt van onzuiverheden, je huid een stuk rustiger is na een zonvakantie? Dit viel een TikTokker ook op, wat haar aan het denken heeft gezet. Of je nu last hebt van acne of van een droge en schilferige huid, zeezout gaat je hierbij helpen. Yes, je leest het goed. De hack gaat inmiddels ook viral op social media. We leggen je uit hoe het zit.

Wondermiddel

Het valt niet te ontkennen dat je huid van tijd tot tijd wat rust en liefde nodig heeft. Dus voordat je in de weer gaat met dure behandelingen en cosmetica producten, wil je misschien eerst liever deze natuurlijke aanpak proberen. Het enige wat je nodig hebt is zeezout.

Zeezout

Geloof het of niet, maar zeezout zit boordevol mineralen en voedingsstoffen waar je huid veel baat bij kan hebben. Zo bevat het ook magnesium, calcium, natrium en kalium. Deze mineralen en voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat de textuur van je huid verbetert wordt en dat je huid ook goed gehydrateerd blijft.

Enne, dat is nog niet alles. Sea salt heeft namelijk nog verschillende andere voordelen. Kamp je met grove poriën, acne of een schilferige huid? Dan is dit keukenmiddel je redder in nood. Zeezout bevat namelijk ook antibacteriële eigenschappen die helpen om je huid te reinigen. Aha!

DIY

Ook TikTokker @leacrylics kwam achter deze helende eigenschappen. Zo vertelt ze in haar viral video dat ze te kampen had met heftige acne, maar na haar vakantie was haar huid opeens helemaal rustig geworden. Je raadt het al, maar het zoute water van de zee heeft wonderen voor haar huid gedaan.

Dit bracht de TikTokker op een idee: het maken van je eigen zeezout spray. Het enige wat je nodig hebt is een flesje met een spray dop, zeezout en wat water. Breng de mist elke ochtend en avond aan et voilà! Benieuwd hoeveel zeezout en water je precies nodig hebt? Het wordt in de viral video hieronder uitgelegd.

@leacrylics

and this makes so much sense. sea salt is healing. ##acne ##clearskin ##seasalt ##fyp

♬ original sound – Leenis

Bron: HealthShots, TikTok | Beeld: Anastasiya Vragova | Video: TikTok

Laatste nieuws