Dit is de reden waarom je puistjes in je oor kunt hebben

En ook hoe je er weer vanaf kunt komen.

Lees ook

Alsof het niet genoeg is om er een zo goed mogelijke gezichtsverzorging op na te houden om puistjes te voorkomen, kunnen those pesky little zits ook voorkomen in je oorschelp. Gelukkig zijn de puistjes minder zichtbaar dan die in je gezicht, maar daarmee niet minder pijnlijk. Dit is wat de puistjes kan veroorzaken én hoe je er weer vanaf kunt komen.

Puistjes in je oorschelp

Je oor is een gevoelige plek en daardoor kan een puistje in je oorschelp ontzettend pijnlijk zijn. Een veelvoorkomende oorzaak van zits in je oor is iets wat we dagelijks gebruiken, namelijk oordoppen. Als je jouw oortjes niet regelmatig schoonmaakt, kunnen deze de luchtstroom in je gehoorgang blokkeren. Hierdoor kan oorsmeer en vet ophopen waardoor je poriën verstopt gaan raken. Met als gevolg: puistjes in je oor.

Behandelen

Wanneer je last hebt van meerdere puistjes, dan kun je deze prima laten uitknijpen door een professional. Doe dit echter nooit zelf. Het kan namelijk voorkomen dat er bloed of vocht uit het puistje komt, en dan kan dit in je gehoorgang terecht komen. Ook kun je gebruikmaken van een AHA-serum. Dit verwijdert namelijk dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Smeer een beetje op het puistje in je oor en je bent er zo vanaf.

Voorkomen

Je voorkomt puistjes in je oor dan ook door je oordoppen grondig schoon te maken. Ook kan het helpen om je oor regelmatig te laten luchten door je oortjes niet urenlang te dragen. Vooral als je merkt dat je na het dragen van oortjes aanzienlijk meer last hebt van oorsmeer of een vettige huid in je huid. Als je merkt dat je nog steeds veel last hebt van puistjes, dan kun je het beste een arts raadplegen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook