Aha! Dus zo krijg je zweetvlekken uit je witte kleding

Schrijf dat ene witte shirt nog maar niet af.

zweetvlekken

Hoewel we tegenwoordig alle kleuren dragen in de zomer – zwart is momenteel zelfs een dikke hit – is het toch de kleur wit die we dan regelmatig dragen. Een frisse kleur die bovendien niet te veel warmte aantrekt. Het heeft alleen een nadeel: na verloop van tijd kunnen er gele zweetvlekken in de stof ontstaan. Hoe je daar weer vanaf komt? Let us tell you.

Zweetvlekken in witte shirts

Witte kleding wil je zo lang mogelijk wit houden. Helaas is dat op warme zomerdagen, waarop je veel zweet, niet altijd even makkelijk. Die gele zweetvlekken onder je oksels zijn natuurlijk allesbehalve charmant, dus hier willen we zo snel mogelijk vanaf. Mission impossible? Nee hoor. Het enige dat je nodig hebt is een vaatwastablet. Stop het bij de was en je kleding komt er weer spierwit uit. Geen vaatwastablet in huis? Een bruistablet om een kunstgebit te reinigen schijnt ook te helpen. Niet het eerste waar wij aan zouden denken, maar het is zeker het proberen waard!

Sopje

Mocht het met vaatwastabletten niet lukken? Geen nood. Er zijn meerdere manieren om die vervelende zweetvlekken uit je kleding te krijgen. Maak bijvoorbeeld een sopje van warm water met wat baking soda en waterstofperoxide. Laat het vuile kledingstuk daar eerst in weken en was het daarna zoals je altijd doet.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Ze
  • Nataliya Vaitkevich
  • YouTube