Zo verzorg je je huid tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verdient ook je huid wat extra verzorging.

huid zwangerschap

We hebben allemaal weleens gehoord van een pregnancy glow. De veranderende hormonen in het lichaam van een zwangere vrouw zouden dan voor een stralende huid kunnen zorgen. Al kunnen die hormonen ook andere dingen met je huid doen. Dit zijn de huidveranderingen die je kunt doormaken en wat je ertegen kunt doen.

Zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker, of ook wel hyperpigmentatie in je gezicht, komt bij veel zwangere vrouwen voor. Door hormoonschommelingen maakt je lichaam meer pigment aan. Hierdoor krijg je sneller pigmentvlekken op je voorhoofd, bovenlip of rondom je ogen. Dit is niet schadelijk, maar je komt er niet makkelijk weer vanaf. Voorkom een hoop vlekken door je gezicht goed in te smeren met een crème met een hoge zonnefactor.

Striae

De één krijgt enorm veel striae, terwijl de huid van ander er nog helemaal gaaf uit ziet. Hoe oneerlijk het ook is: genen spelen hierin een grote rol. Toch kun je de boel ietwat voorkomen door jezelf dagelijks in te smeren met een bodycrème of olie. Hierdoor houd je de huid soepel en zacht. Tip: kies voor een variant met amandelolie, jojoba-olie of sheaboter.

Acne

Ben jij niet gezegend met een fantastische zwangerschapsgloed? Geef die hormonen maar de schuld. Ondanks dat het er allemaal bij hoort, is het verstandig je huid goed te blijven verzorgen. Gebruik een reinigingsgel, dag- en nachtcrème en zo nu en dan een gezichtsmasker. Door daarnaast ook voldoende water te drinken én gezond te eten voorkom je al een hoop pukkels, vlekjes en acne.

Check de ingrediënten

Was je voor je zwangerschap met verschillende huidproducten in de weer? Check dan even goed alle ingrediënten op de verpakking. Voor zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven, zijn bepaalde ingrediënten niet heel goed voor de baby. Vermijd ingrediënten als essentiële oliën, retinol en vitamine A-zuur.

Schoonheidsspecialiste

Ga je regelmatig naar de schoonheidsspecialiste? Grote kans dat er een peeling met salicylzuur aan het arrangement wordt toegevoegd. Heerlijk, maar niet verstandig tijdens een zwangerschap. Licht je schoonheidsspecialiste in over je zwangerschap, zodat er geen onjuiste producten worden gebruikt.

Misschien ook voor jou:
Wat er met je haar kan gebeuren na je zwangerschap
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock