Zo creëer jij de leukste TikTok video’s

De populariteit van het social mediaplatform is enorm gegroeid.

TikTok video's

De laatste jaren is de populariteit van het social mediaplatform TikTok enorm gegroeid. Waar eerst vooral Gen Z het platform gebruikte, wordt het nu ook steeds meer gebruikt door millennials en zelfs Gen X. En dat is niet zo gek: het platform staat vol met handige lifehacks, feelgood video’s, fashiontips, boeken- en filmtips, goede muziek en nog heel veel meer. Het is het ideale platform om de nieuwste trends te ontdekken én om ook zelf creatief aan de slag te gaan. Het is namelijk nog nooit zo makkelijk geweest om zelf een social media following op te bouwen en viral te gaan! Wij geven je een aantal handige tips om zelf de leukste TikTok video’s te creëren.

Kies een niche 

TikTok is een platform waar iedereen, ongeacht lifestyle, persoonlijke smaak, seksualiteit of afkomst, aansluiting kan vinden. Het platform maakt gebruik van een slim algoritme om mensen juist die video’s te tonen die passen bij de persoonlijke voorkeuren. En er zijn ontzettend veel toffe niches op het platform. Heb jij bijvoorbeeld al eens kennisgemaakt met #booktok, #funnydances, #couplegoals of #beautytips? Voor iedere hobby, smaak of interesse is er wel een niche te vinden. Om jouw gewenste publiek te vinden voor jouw video’s, is het dan ook belangrijk om deze niche te kunnen identificeren en de juiste hashtags te gebruiken. Zo creëer je video’s die aansluiten bij de doelgroep die jij voor ogen hebt.

Gebruik goede software 

Iedereen kan meedoen op TikTok. Je hoeft alleen maar een smartphone met videofunctie te hebben en een idee van wat je wilt creëren. Een echt leuke TikTok video is natuurlijk wel iets meer werk dan alleen een filmpje maken. Om de juiste vibe en het gewenste resultaat te krijgen, is het slim om gebruik te maken van speciale software, zoals Movavi. Met deze software kun je video’s bewerken, bijsnijden en media converteren. Zo creëer je van jouw filmpje de leukste video voor TikTok.

Spring in op trends

TikTok draait helemaal om trends en deze wisselen elkaar snel af. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt op het platform. Houd de hashtags en de For You Page in de gaten om nieuwe trends snel te spotten. Spring hier vlot op in en maak gebruik van de hype om bereik te krijgen voor jouw video’s. Of het nu een grappig dansje is of een meme: maak er iets leuks van en zorg dat het past bij jouw niche, product of boodschap.

Storytelling

Op TikTok is storytelling, meer dan op welk ander social mediaplatform dan ook, essentieel voor jouw succes. Omdat je contact met jouw publiek krijgt door video’s heb je de mogelijkheid om de aandacht te grijpen door middel van de opbouw van een verhaal. De caption, de tekst in de video, de hashtags en het beeld kunnen allemaal een waardevolle bijdrage leveren aan dit verhaal. Maak dus optimaal gebruik van al deze tools en houd de aandacht van het publiek zo lang mogelijk vast. Je wilt ze prikkelen, uitdagen en nieuwsgierig maken naar meer.

Have fun

Om succes te hebben op een platform als TikTok is het belangrijk om vaak te posten en veel gebruik te maken van het platform. Dat houd je alleen vol als je het platform en het creëren van video’s oprecht leuk vindt om te doen. Maak plezier op het platform, vind jouw groep mensen en creëer content die je zelf leuk vindt en waarmee je jouw authentieke zelf laat zien. TikTok biedt je de kans om contact te leggen en plezier te maken met gelijkgestemden en daar moet je gewoon met volle teugen van genieten.

Deze tekst is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Lifestyle
  • Laura Chouette