Krassen op je telefoon? Met deze hack kun je dat verhelpen

Mind blowing.

Ondanks het feit dat je nog zo voorzichtig met je telefoon bent, kan het soms gebeuren dat er een flinke kras op komt te zitten. Sleutels samen met je telefoon in je tas stoppen is dus ook een no go. Maar wist je dat je deze krassen makkelijk kunt verwijderen? Het product dat je nodig hebt vind je zelfs gewoon in je eigen huis. Thank us later!

Krassen

Okee, eerlijk is eerlijk: als je telefoonscherm helemaal gebarsten is, dan valt er weinig meer te redden. Misschien kan een expert hier nog een nieuw scherm voor je inzetten, maar onze tip zal je niet meer redden. Deze lifehack is echter wél geschikt voor toestellen met krassen in het scherm. Je weet wel: het scherm doet het nog perfect, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Je voelt de kras bij het scrollen en swipen, en hij blijft maar in het oog springen. Met deze handige tip kom je er éindelijk weer van af.

How to

Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt nodig: je telefoon, een wattenstaafje, en een tube simpele witte tandpasta. Geen fancy whitening-pasta of gel met microdeeltjes, dus. Gewone simpele witte pasta zoals we vroeger allemaal hadden. Maak eerst je scherm goed stofvrij – je wilt immers niet nóg meer krassen veroorzaken. Doe vervolgens een klein dotje tandpasta op het wattenstaafje en dep deze met mate op de kras. Maak vervolgens kleine ronddraaiende bewegingen met het wattenstaafje rond de kras. Als de kras oppervlakkig genoeg is, zul je zien dat deze als vanzelf verdwijnt. Voorzichtig de rest van de tandpasta wegdeppen met een vochtig doekje, en voilà.

Oppassen

Eigenlijk is het best logisch dat tandpasta hiervoor werkt. Het hele idee van het witte goedje is namelijk dat dit een polijstend effect heeft. Goed tegen de tandplak en andere oneffenheden aan je gebit, maar dus óók tegen krasjes zoals deze. Let wel goed op dat je niet als een gek met de tandpasta over je scherm gaat boenen, anders heb je straks doffe plekken in plaats van een barst. Kun je alsnog naar een reparateur. Niet voor krassen in je telefoonscherm dit keer, maar voor doffe plekken en een toestel dat vaag naar tandpasta ruikt. Oeps!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws