Grey’s Anatomy-makers casten voor het eerst een non-binaire dokter in een terugkerende rol

E.R Fightmaster, die zelf ook identificeert als non-binair, speelt hiermee de eerste non-binaire dokter in de medische dramaserie.

Hoewel het achttiende seizoen van de medische drama Grey’s Anatomy nog niet in Nederland te zien is, weten we dat het een exciting seizoen wordt. Zo keerde actrice Kate Walsh terug in haar rol van Addison Montgomery en krijgt de serie its first non-binaire dokter gespeeld door E.R. Fightmaster.

Eerste non-binaire dokter

De makers van Grey’s Anatomy schrijven voor het eerst een non-binair personage in een terugkerende rol in de serie. Aan E.R. Fightmaster de eer om dit personage, Dr. Kai Bartley, neer te zetten. E.R., zelf ook non-binair, was voor het eerst te zien in de tweede aflevering van het achttiende seizoen en we zullen in de komende afleveringen meer van hen gaan zien.

Verhaallijn van Dr. Kai

Dr. Kai Bartley werkt als lid van het onderzoeksteam in het ziekenhuis van Minnesota en probeert Dr. Meredith Grey (gespeeld door Ellen Pompeo) te rekruteren. ABC omschrijft hen als ‘zelfverzekerd en in staat om zelfs de meest gedetailleerde en alledaagse wetenschap opwindend en cool te laten lijken’.

E.R. is een van de vele LGBTQ-acteurs die de cast van Grey’s Anatomy vergezelde. Zo zagen we Alex Blue Davis, die zelf trans is, al in de rol van resident Casey Parker. Overigens is E.R. Fightmaster niet helemaal de eerste non-binaire acteur op de set. Zo speelde Sara Ramirez van 2006 tot en met 2016 de rol van Dr. Callie Torres. Echter, Sara deelde pas in 2020 dat hen zich ook identificeert als non-binair.

Bron: Variety, People | Beeld: Grey’s Anatomy

Laatste nieuws