Deze verrassende snack zou volgens onderzoekers het beste helpen tegen een ochtendhumeur

Al moet je er in de ochtend maar net zin in hebben.

As we all know is het nooit een goed idee om een maaltijd over te slaan. Te beginnen met het ontbijt. Door het eerste eetmoment van de dag niet over te slaan, begin je de dag met een goede bodem. Ben je jouw yoghurt met granola, havermout of boterham helemaal zat? Dan zou je volgens een Japans onderzoeker ook met ijs kunnen ontbijten.

Bevindingen

Je las het goed. Blijkbaar heeft het zo z'n voordelen als je ontbijt met ice cream. Uit een onderzoek dat docent Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Japan publiceerde, staat dat een bolletje ijs in de ochtend je mentaal versterkt én alerter maakt. Daarnaast zouden mensen die ontbijten met ijs een veel beter reactietijd hebben en begrijpen ze informatie sneller dan mensen die de dag niet met ijs beginnen.

De kracht van kou

Zo’n simpel (en lekker) bolletje ijs in de ochtend doet dus veel goeds voor je. Het rustgevende gevoel op je lichaam en geest is bovendien goed voor je mentale welzijn. Je niveau van mentale irritatie ligt namelijk een stuk lager als je met ijs ontbijt. Hierdoor heb je minder last van een ochtendhumeur. En dat is natuurlijk niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Geen zin in zo’n ijskoud ontbijt? Koud water in de ochtend kan ook al helpen. Anderen starten de dag met een koude douche, iets dat niet alleen gezond is voor je geestelijke gesteldheid, maar ook voor je weerstand. Wel is de mentale stimulatie het hoogst wanneer je ijs eet, ondervond Koga.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Valeria Ushakova

Laatste nieuws