Wat er met je lichaam gebeurt als je je ex tegenkomt

Aha!

FWB

Of jullie nu nog maar net uit elkaar zijn of jaren geleden een relatie hadden: het is altijd een beetje gek om je ex tegen te komen. Dit is wat er dan met je lichaam gebeurt.

Lichamelijke reacties

Emoties zijn krachtige reacties die het lichaam niet altijd rationeel kan verklaren of controleren. Het maakt dus niet uit hoeveel tijd er verstreken is of hoe je je voelt over je ex op dat moment.

Het tegenkomen van je ex kan nog steeds leiden tot lichamelijke reacties zoals een verhoogde hartslag, zweten, maagkrampen of druk op de borstkas.

Awkward

De fysieke reactie die je krijgt in deze situatie betekent niet altijd dat je nog steeds verliefd bent. Maar het kan je er wel toe zetten om weg te lopen. Enne, volgens deskundigen is daar een goede reden voor.

Uit elkaar gaan kan een zeer pijnlijke ervaring zijn. Uit het onderzoek bleek dat het deel in de hersenen dat voor fysieke pijn zorgt, werd geactiveerd bij de mensen die foto's van hun ex zagen. Dit deel van de hersenen activeert je 'fight or flight' mechanisme. De paniek die ontstaat wordt geproduceerd om jezelf te beschermen tegen de factor die je pijn zou kunnen doen, en in deze situatie is dat dus je ex. Yikes!

Lifestyle
  • Grazia
  • iStock