Waarom San Antonio onze favoriete plek op Ibiza is

Vooral in het laagseizoen is dit gebied op Ibiza enorm goed toeven.

Dat we in de zomer massaal naar Ibiza vertrekken voor een partyvakantie is een feit. En dat San Antonio één van de populairste party-bestemmingen op Ibiza is, is ook een feit. Maar wie dacht dat San Antonio alleen voor party people bestemd is, zit er helemaal naast. In dit gebied op het Spaanse eiland geniet je het hele jaar door – ook wanneer je helemaal niet wil dansen tot de zon opgaat. Van favoriete restaurants tot de leukste to do's: wij vertellen je waarom je een bezoek aan deze bestemming moet brengen.

Fijn vakantieoord

Dat veel party lovers in de zomer in San Antonio, ook wel Sant Antoni de Portmany, genieten van een vakantie vol feest, is een feit. Toch heeft deze populaire vakantiebestemming veel meer te bieden dan alleen clubs en bars. Sterker nog, het is een plek waar je juist tot rust kan komen. Ibiza ligt slechts op tweeënhalf uur vliegen vanaf Amsterdam en vanaf de luchthaven sta je na 25 minuten rijden al in hartje San Antonio. Het voormalig vissersstadje bevindt zich aan de westkust van Ibiza en staat bekend om haar prachtige zonsondergangen, witte strandjes en helderblauwe zee.

En nee, niet alleen middenin de zomer is deze plek een hotspot. Ook in het laagseizoen is San Antonio een fijn vakantieoord. De temperaturen op het Spaanse eiland zijn in deze periode rond de twintig graden, waardoor je zonder alle drukte een plekje bemachtigt op een van de prachtige strandjes en een duik kunt nemen in het verfrissende zeewater.

Genoeg te doen

Dat San Antonio wordt gezien als dé plek voor feest en vertier is zonde, want er is nog zoveel meer te doen. Dit grote gebied op het zonovergoten eiland heeft in de afgelopen tijd namelijk veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zo worden er niet alleen veel luxe hotels uit de grond gestampt, ook oude hotels worden gerenoveerd en voorzien van een luxe Ibiza-sausje.

Overdag heb je geen hoge temperaturen nodig om je te kunnen vermaken. Huur een e-mountainbike om de omgeving te verkennen, geniet van een wijnproeverij met uitzicht op de wijngaard of bezoek het overdekte aquarium om te ontdekken welke prachtige vissen er rondom het eiland zwemmen.

Mediterraans genieten

Langs heel de kustlijn van Ibiza vind je de mooiste stranden en baaitjes, maar vooral langs de kust bij San Antonio vind je een paar plekken die je absoluut aan je to do-lijstje moet toevoegen. Zo is een bezoekje aan Cala Gracio, Cala Salada of Cala Gracioneta absoluut de moeite waard.

Het kraakheldere water en de gigantische rotspartijen maken dit de perfecte plek om eens diep in je boek te duiken of je te wagen aan een kan huisgemaakte sangria. In de avond vind je in de omgeving tig restaurants waar je, net zoals de locals dit doen, ver na zonsondergang kunt blijven tafelen.

6x to do:

1. Ga fietsen – Huur een e-mountainbike in het centrum van San Antonio om vervolgens de omgeving te verkennen. Geniet van de prachtige natuur, stop bij een van de fijne restaurantjes en laat je verrassen door de mooie omgeving.

2. Bodegas Can Rich – Een tour en proeverij bij Can Rich Winery is een activiteit die je het hele jaar door kunt doen. Met uitzicht op de prachtige wijngaard, omringd door de natuur, smaken alle wijnen nóg lekkerder.

3. Het water op – Huur een boot en vaar langs de kustlijn van San Antonio. De grote rotspartijen, het kraakheldere water en de prachtige strandjes geven je instant Ibiza-vibes.

4. Aquarium Cap Blanc – Je kunt een snorkelset huren om al het moois in het water rondom Ibiza te bekijken, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan dit overdekte aquarium naast de zee. Hier spot je alle zeedieren en het koraal dat je in de zee en rondom Ibiza kunt vinden.

5. Botanical Museum – Ben je geïnteresseerd in natuur? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Botanical Museum. Je vindt hier de meest innovatieve biotechnologische botanische tuinen van Europa. Een plek om te leren, ontspannen en te genieten van de natuur van Ibiza.

6. Aloe Vera Museum – De naam zegt het eigenlijk al: in het Aloe Museum leer je alles over de Aloë Vera-plantage op Ibiza. Het museum bevindt zich middenin de plantage en is hierom dé perfecte plek om alles te leren over de geschiedenis van Aloë Vera. Ook leer je alles over de (medische) wonderen die deze plant verricht. Geloof ons: dit museum is zeker een bezoekje waard.

5x hier slaap je:

1. Wi-Ki-Woo Hotel Ibiza – Grote kans dat je je telefoon niet loslaat tijdens een verblijf in dit hotel. Van het zwembad tot aan de hotelkamers: alles is Instagram-waardig.

2. Stic Urban Hotel 4* – Spiksplinternieuwe kamer met marmeren badkamer, matzwarte kranen en een fantastisch bed: dit is een plekje waar je zeker wil overnachten. Het ontbijt is heerlijk en er is een uitgebreide spa met tig verschillende bubbelbaden.

3. Can Vistabella Boutique Resort – Omgeven door natuur vind je Can Vistabella Boutique Resort. Dé plek om even helemaal tot rust te komen. Je kunt hier namelijk een yogales, schoonheidsbehandeling of massage boeken.

4. OKU IBIZA – Afgelopen zomer opende het vijfsterrenhotel OKU Ibiza in San Antonio haar deuren. Dit luxe hotel bevat penthouses met een prachtig uitzicht, kamers met eigen zwembaden en een privévilla. Grote kans dat je hier wat celebs of BN’ers tegen het lijf loopt.

5. Hotel Cubanito – Tropischer dan dit krijg je het niet. In dit hotel waan je je volledig in Havana-sferen: van salsalessen op Cubaanse muziek tot aan mojito’s op het dak.

7x hier wil je eten:

1. La Torre – Grote kans dat je tijdens een diner bij dit restaurant meerdere malen je telefoon pakt om de Insta-waardige zonsondergang te fotograferen. Omgeven door grote rotspartijen kun je hier genieten van shared dining met bijpassende wijnen. Een enorm romantische plek waar je ook kunt overnachten.

2. Es Ventall – Een luxe restaurant met een open keuken, allervriendelijkste bediening en hoogstaande gerechten. Hier kan en wil je urenlang blijven.

3. Sa Palmera – Niets gaat boven de hotspot van de locals ontdekken. En dat bewijzen ze bij Santa Agnés de Corona. Vooral de Arroz de Matanzas, een gekruide rijstschotel, moet je proberen.

4. Es Tragón – Wil je echt uitpakken, dan is een bezoekje aan dit restaurant mét Michelin-ster zeker de moeite waard. In deze prachtige villa is elk gerecht een feestje.

5. Can Mussonet – Wat vroeger een oude boerderij was, is vandaag de dag een hip en vooral fancy restaurant om te dineren. Vooral met je lover dé plek voor een romantische avond.

6. Es Rebost de Can Prats – Authentieke huisgemaakte gerechten eet je in dit mini-restaurantje middenin het centrum van San Antonio. Oppassen dat je je niet vol eet aan het overheerlijke brood met huisgemaakte aioli, aangezien alle andere gerechten hier ook bijzonder lekker zijn.

7. Cala Gracioneta – Een middagje vertoeven op het strand doe je in de baai van Cala Gracioneta om vervolgens in dit prachtige strandrestaurant aan te schuiven voor een frisse salade, mediterraans gerecht of giga kan sangria. Geloof ons: je wil niet meer naar huis.

Meer weten? Via visit.santantoni vind je alle informatie over deze vakantiebestemming.

Beeld: We Love Media, Jon Izeta, Porras

Laatste nieuws