Marie Claires weekendtips

Van de beste restaurants tot de meest feestelijke Christmas cocktails.

Weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Bezoek de Christmas Pop-Up Cocktail Bar

Het is nog niet eens december, maar wij zijn al helemaal in de Christmas spirit. De hele dag staan Michael Bublé en Mariah Carey op repeat en het aantal kerstfilms dat we hebben gezien is niet meer op twee handen te tellen. Ook zo'n kerstfan? Dan mag een bezoekje aan Christmas Pop-Up Cocktail Bar Miracle in Boom Chicago niet ontbreken in je weekendplanning. Onder het genot van de lekkerste kerstnummers drink je hier de meest festive cocktails. Count us in!

Wanneer:
Van 25 november tot en met 3 januari
16:00-20:00

Waar:
Rozengracht, Amsterdam.

Blader de nieuwste Lekker500 door

Elk jaar kijken we weer uit naar de nieuwste editie van de Lekker500, waarin de vijfhonderd (!) beste restaurants van Nederland worden uitgelicht. Van bistro tot sterrenzaak: alle lekkerste restaurants van ons kikkerlandje komen voorbij. De 44ste editie van de Lekker500 komt 30 november uit, maar is vanaf nu al te bestellen. Je reserveert ‘m hier voor €14,99: lekker.nl/bestel. Let op: de aankoop is een reservering. Als je de restaurantgids nu bestelt, wordt-ie op 29 november verzonden en heb je de gids op 30 november in huis.

Enne, wij hebben ook nog eens een leuke code geregeld. Reserveer jij jouw exemplaar met de code LEKKER2022 vóór 29 november? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen. You're welcome.

Shop vintage pareltjes

Sla jij de Black Friday-gekte dit jaar over en doe jij liever een duurzame en unieke aankoop? Dan wil jij dit weekend in Rotterdam zijn. In de Spek Design Dock organiseert The Vintage Rebel namelijk weer een Vintage Kilo Sale. Maarre, hier hoef je niet te vrezen voor rommelige bergen vol tweedehands kleren. Nee, de vintage items zijn hand picked en zijn fijn gesorteerd. De rekken hangen dit weekend vol met de mooiste jurken, knitwear, mantels, blouses en many more. Wie weet slaag je ook wel voor een prachtige jurk voor kerst of NYE. Geslaagd? Je rekent je vintage finds voor €20 per kilo af. Happy shopping!

Wanneer:
27 november: 10:00-16:00
28 november: 11:00-15:30
Let op! Vanwege corona moet je je aanmelden voor een (gratis) tijdvak.

Waar:
Van Helmontstraat, Rotterdam.

Luister naar spicy verhalen

De dagen worden korter, de avonden kouder en eventjes doorzakken in een leuk café zit er dankzij de huidige coronamaatregelen even niet in. Maarre, jouw avonden hoeven zeker niet saai te worden met de verhalen van Rouze, het platform met sexy luisterverhalen voor vrouwen. In een tijd waarin seksuele ongelijkheid helaas nog steeds een ding is, is het des te belangrijk dat er meer aandacht komt voor de preferences van vrouwen. Daarom komt het luisterplatform nu met meer keuze voor de gebruiker: meer soorten verhalen, meer soorten stemmen, een diverser seksueel landschap én meer consent. Daarvoor hebben zij de hulp ingeschakeld van niemand minder dan Geraldine Kemper. "Ik denk dat we ons door de verhalen die we vertellen veel beter kunnen voorstellen dat wederzijdse instemming juist heel sexy kan zijn. En niet overbodig of overdreven."

Je luistert al naar de verhalen van Rouze voor €2,99 (jaarabonnement) of €4,99 (maandabonnement).

Kerstinkopen doen bij de nieuwe Marie-Stella-Maris store

Op zoek naar de mooiste kerstcadeaus? Dan ben je bij Marie-Stella-Maris aan het juiste adres. Het lifestyle brand opende afgelopen week haar tweede filiaal in het Amsterdamse Museumkwartier en is groter dan de eerste store in de Negen Straatjes. Je kunt dan ook rekenen op de heerlijkste, natuurlijke verzorgingsproducten en luxe huisparfums. Ook de limited Festive Collection – speciaal voor de feestdagen – is hier natuurlijk te shoppen. Leuk om cadeau te doen (of stiekem voor jezelf te kopen)! Enne, ben je door je producten heen? Breng dan een bezoekje aan de Refill Bar in de store. Marie-Stella-Maris heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil afval en de impact op het milieu met dit navulstation beperken. Hier kun je je verzorgingsproducten zoals de Hand & Body Wash of geurstokjes makkelijk laten navullen.

Wanneer:
Zo-ma: 12:00-18:00
di-za: 9:30-18:00

Waar:
Van Baerlestraat, Amsterdam.

Lifestyle
  • BrunoPress, Instagram