Science says: bevriend zijn met je collega's maakt je productiever

Het zorgt dus niet alleen voor gezelligheid op de werkvloer.

Collega's

Heb jij leuke collega's? Dat is niet alleen fijn voor jou (lees: heel veel gezelligheid), maar ook voor je baas. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je productiever bent wanneer je bevriend bent met je collega's.

Alles van elkaar weten

Wanneer jij en je collega’s een goede klik hebben, is de kans groot dat jullie lief en leed met elkaar delen. Dat ene stomme appje van je partner, die grappige actie van je moeder of het heerlijke gerecht dat je ‘s avonds gaat bereiden: je collega’s weten er alles van. Heb je een fulltimebaan, dan zie je je collega’s waarschijnlijk nog vaker dan je eigen vrienden. Het is dan ook niet gek dat je collega’s héél veel van je weten. Heel gezellig (misschien soms zelfs iets té gezellig) maar volgens onderzoek ook nog eens beter voor je werkgever. Je bent namelijk veel productiever wanneer je bevriend bent met je collega’s.

Werkplezier

Volgens een onderzoek van Coworking Specialists Instant Offices maken vriendschappen op de werkvloer je gelukkiger en meer betrokken. Bij dit onderzoek gaf 66 procent van de deelnemers aan dat vriendschappen op het werk een positieve impact hebben op hun werkplezier. Een vriend op het werk zorgt voor meer plezier, productiviteit en creativiteit. Ook zijn jij en je collega’s beter op elkaar ingespeeld, omdat jullie elkaar zo goed kennen. Je zal daarnaast ook niet lang met een werk gerelateerd probleem rondlopen, omdat je bij je collega’s gemakkelijk je hart lucht. Daar komt nog bij, jullie communicatie verloopt vlekkeloos, waardoor een lastige kwestie makkelijker opgelost kon worden. Win-win!

Carriere
  • Tips en Weetjes
  • Unsplash