Leg je mooiste herinneringen vast in boekvorm

Die fantastische reis naar Amerika, je onvergetelijke bruiloft en die gezellige familiedag.

Er zijn een aantal momenten in het leven die je nog lang bij zullen blijven. Denk maar bijvoorbeeld aan de geboorte van je kind, een onvergetelijke vakantie naar Nieuw-Zeeland of die ene gezellige verjaardag waar de hele familie samen kwam. Waarschijnlijk heb je van veel momenten nog foto's die je nog vaak terug wilt zien.

Fotografie is dus een goede manier om bijzondere momenten vast te leggen en er op een later moment naar terug te kijken. Misschien staat jouw telefoon inmiddels ook wel vol met selfies en andere leuke foto's die je op dagelijkse basis maakt. Gaat het om hele speciale momenten, dan zijn echte foto's op papier eigenlijk veel beter. Deze foto's kun je dan op een overzichtelijke manier weergeven, bijvoorbeeld in een fotoalbum.

Herinneringen die blijven leven

Een fotoboek is natuurlijk fijn om te hebben als je mooie herinneringen wilt terugzien. Daarnaast is het superleuk en creatief om een fotoboek samen te stellen van jouw favoriete herinneringen. Als bijkomend voordeel zijn alle foto's ook meteen gesorteerd, bijvoorbeeld op chronologische volgorde of per thema. Knip- en plakwerk is verleden tijd omdat in een fotoboek alle foto's en teksten al netjes bij elkaar staan met de datum erbij. Bovendien is een boek eenvoudig op te bergen. Je raakt losse foto's niet meer kwijt, omdat je weet dat ze gewoon in een boek terug te vinden zijn. Kortom, een fotoboek kent ontzettend veel voordelen!

Maak een fotoboek

Op het internet zijn verschillende aanbieders te vinden die je helpen om een fotoboek in elkaar te zetten. Het aanbod verschilt echter wel, want de ene website biedt alleen standaard fotoboeken met een standaard template. Hier kun je je foto's in uploaden en verder is er niet meer zoveel aan te veranderen. De andere website biedt misschien weer veel meer mogelijkheden qua formaat, lettertype, vorm, enzovoorts. Wil je inhoudelijk meer vrijheid, dan kun je beter voor dat laatste type kiezen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Wil je aan de slag met een fotoboek maken, dan heb je de keuze uit meerdere formaten. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een vierkant, staand of liggend fotoalbum. De mogelijkheden zijn eindeloos te noemen, want je kiest ook je eigen design, clipart, tekst en illustraties. Heb je weinig tijd of geen zin om alles uit te zoeken, dan zijn er ook standaard templates die het je makkelijker maken. Het enige wat je dan hoeft te doen, is de foto's uploaden en dan wordt je fotoalbum automatisch samengesteld. Binnen enkele dagen valt het fotoalbum vanzelf op je deurmat.

Fysiek fotoboek vs. digitaal fotoboek op je telefoon

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een duur fototoestel te hebben als je mooie foto's wilt maken. Met de smartphone kun je namelijk ook prachtige plaatjes schieten. De telefoon kun je gebruiken voor allerlei momenten, van een gezellig tuinfeest tot aan de geboorte van je kind of een leuke strandvakantie: het kan allemaal vastgelegd worden. Maar wat moet je doen als je je telefoon kwijtraakt of een nieuw exemplaar koopt? Kies het zekere voor het onzekere en sla de foto's vandaag nog op en bundel ze in een fotoboek. Zo maak je van alle leuke momenten uit je leven een tastbare herinnering.

Momenten vastleggen op een creatieve manier

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook je eigen fotoboek maken, maar heb je niet genoeg foto's om een heel boek te vullen? Dan kun je er ook voor kiezen om speciale momenten op een creatieve manier vast te leggen.

Speel bijvoorbeeld met verschillende hoeken en maak van één object dezelfde foto, maar allemaal net van een andere hoek of perspectief. Deze kun je dan bijvoorbeeld als een drieluik in je fotoalbum opnemen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om één foto per pagina te doen en bij iedere foto een klein tekstje te schrijven, zodat je de herinnering ook nog eens kunt nalezen.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws