Kim Cattrall laat op Twitter mening doorschemeren over afwezigheid van Samantha in de SATC-reboot

And just like that... laat Kim van zich horen.

Op 9 december was het zover en verschenen de eerste twee afleveringen van And Just Like That in Amerika. In Nederland moeten we helaas nog even wachten op alle on screen gebeurtenissen van leading ladies Carrie, Miranda en Charlotte. Maar ook off screen gebeurt er veel. Zo liet Kim Cattrall, die in Sex and the City de rol van Samantha vertolkte, haar mening over de reboot doorschemeren.

Reboot zonder Samantha

De afwezigheid van Samantha zal in de reboot van Sex and the City zeker naar voren komen. Hoewel wij in Nederland helaas nog niet weten hoe dit precies wordt gedaan (HBO, schieten jullie een beetje op met de lancering van jullie platform in Nederland?), hebben fans van de serie in andere landen de eerste paar afleveringen al wél gezien. En de meesten kunnen een revival zonder Samantha niet waarderen.

Veel fans laten op Twitter weten dat ze de iconische Samantha missen. Sterker nog, ze gaven aan de reboot maar weinig soeps te vinden zonder dit karakter.

In de reeks tweets hierboven doen fans hun beklag. Ze missen Samantha allemaal. En dat is niet het enige dat de tweets gemeen hebben. Kim, die nog altijd niet publiekelijk op de reboot heeft gereageerd, heeft bovenstaande tweets allemaal geliked. Geeft ze de makers van de serie hiermee een kleine steek onder water?

Uit de serie geschreven

Fans van de serie zijn overigens niet de enigen die niets van Kim hebben gehoord. Ook showrunner Michael Patrick King liet aan Vanity Fair weten dat hij geen contact met haar heeft gehad. Wel vertelde hij dat hij en zijn team het lastig vonden om de afwezigheid van Samantha in de reboot te verklaren. “Niemand wilde haar doden. We houden van Samantha. Samantha is ergens springlevend. Dus hoe doen we dit, zonder het ongeloofwaardig te maken, zo van: 'Oh, ze is gewoon ergens in de stad, maar we zien haar nooit'. Ik kom mensen die ik niet altijd wil zien ook tegen in de stad (New York, red.). Dat is niet realistisch.”

Hoe Samantha's afwezigheid dan wordt verklaard? Daar zullen we dus nog even op moeten wachten. Nogmaals, HBO, schieten jullie een beetje op?

Bron: Twitter, Vanity Fair | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws